Γερμανία: Θρήνος στην ελληνική κοινότητα για τον θάνατο του 45χρονου οδοντιάτρου και της κόρης του – Τι λέει ο ιερέας της ενορίας

Σε σοκ τελεί η τοπική κοινότητα της Τρίερ μετά την τραγωδία της Τρίτης, όπου 51χρονος Γερμανός οδήγησε το αυτοκίνητό του κατά πεζών στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους και τραυματίζοντας 15.

Μεταξύ των νεκρών είναι η Βιργινία, που ήταν μόλις εννέα εβδομάδων και ο μπαμπάς της, ο 45χρονος Γεώργιος Κ., Έλληνας ομογενής, αναγνωρισμένος οδοντίατρος στην Τρίερ. Η σύζυγός του και ο δεκαεπτά μηνών γιος τους νοσηλεύονται αφού τραυματίστηκαν. Πρόκειται για την ελληνική οικογένεια της Γερμανίας που έπεσε θύμα του μανιακού οδηγού, ο οποίος υπό την επήρεια αλκοόλ και σε κατάσταση αμόκ μπήκε στον πεζόδρομο σκορπώντας τον θάνατο.

Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για εικόνες χάους και τρόμου. “Είδα τους νεκρούς και τους τραυματίες πεσμένους στο έδαφος” είπε ο Πίτερ Μπέτεντορφ, ενώ ο Πάτρικ Ναμεγκάμπε θυμάται τις γυναίκες που ήταν πεσμένες στον πεζόδρομο και ένα καροτσάκι. Μετά είδε τρεις διασώστες που προσπαθούσαν να ανανήψουν το παιδί.

Στο πλευρό της οικογένειας βρίσκεται από την πρώτη στιγμή η ελληνική κοινότητα της περιοχής, αλλά και ο ιερέας της ενορίας από το Λουξεμβούργο, Σπυρίδων Τσάκωνας, ο οποίος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, έκανε λόγο για μια «εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση». Ο δράστης, ο οποίος έχει συλληφθεί, ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ, και υποβάλλεται σε ψυχιατρική αξιολόγηση, ενώ πολιτικά κίνητρα δεν θεωρούνται πιθανά. Όπως είπε ο Βόλφραμ Λάιμπε, ο δήμαρχος του Τρίερ, το πιθανότερο είναι ότι δεν επρόκειτο για επίθεση με πολιτικό, τρομοκρατικό ή θρησκευτικό κίνητρο.

Πηγή: RTL.de, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ