Τσαβούσογλου: Νέες προκλητικές δηλώσεις για Ορούτς Ρέις και Κυπριακό

Τα βέλη του στην Ε.Ε. έστρεψε την Τρίτη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «η Τουρκία αναμένει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναγνωρίσει τα λάθη της» καλώντας την Ένωση να «κατανοήσει την αξία που θα προσθέσει η ένταξη της Τουρκίας στην Ένωση».

Ταυτόχρονα, σε συνέντευξή του στη φιλοκυβερνητική εφημερίδα, «Yeni Akit», o κ. Τσαβούσογλου μίλησε για το Κυπριακό, για τις διερευνητικές επαφές με την Ελλάδα, αλλά και για το Ορούτς Ρέις.

«Δεν θα χάσουμε άλλα 50 χρόνια συζητώντας το διζωνικό, δικοινοτικό μοντέλο ομοσπονδίας του Κυπριακού», υπογράμμισε και ανέφερε ότι εάν η Ελλάδα είναι έτοιμη για διερευνητικές συνομιλίες, είναι και η Τουρκία, ενώ υποστήριξε πως οι αντιρρήσεις της Ελλάδας για τις έρευνες του Ορούτς Ρέις δεν έχουν αξία.

Μάλιστα, είπε πως τυχόν αρνητική για την Άγκυρα απόφαση που θα ληφθεί στη Σύνοδο Κορυφής θα βλάψει την ΕΕ, ενώ χαρακτήρισε εκ νέου «μαξιμαλιστικές» τις θέσεις της Ελλάδας και τόνισε ότι τα τουρκικά ερευνητικά πλοία βρίσκονται σε «τουρκική υφαλοκρηπίδα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ