Ερντογάν: Η οργισμένη αντίδρασή του στο σκίτσο που τον αναπαριστά σαν τρομοκράτη

Σε νέα κόντρα εμπλέκεται ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν καθώς αφού εξαπέλυσε τα “πυρά” του κατά του Εμανουέλ Μακρόν, έβαλε στο στόχαστρο τον Ολλανδό βουλευτή και αρχηγό του αντι-ισλαμικού, ακροδεξιού Κόμματος για την Ελευθερία (PVV-Partij voor de Vrijheid) Γκέερτ Βίλντερς. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Βίλντερς ανέβασε ένα σκίτσο του Ερντογάν στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter όπου ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτηρίζεται τρομοκράτης ενώ απεικονίζεται να φορά ως “σουλτάνος” στο κεφάλι μία βόμβα έτοιμη να εκραγεί.

Το σκίτσο προκάλεσε την άμεση αντίδραση της τουρκικής πλευράς με τον εκπρόσωπο του κόμματος του Ερντογάν Ομέρ Τσελίκ να σημειώνει: “Ανήθικοι, εχθροί της ανθρωπότητας και φασίστες… Είναι χρέος της ανθρωπότητας να πολεμά εναντίον αυτών των ανήθικων φασιστών. Ό,τι λένε είναι ενάντια στην ανθρωπότητα. Ο μόνος λόγος που επιτίθενται εναντίον του προέδρου μας είναι γιατί ο πρόεδρός μας στάθηκε στο πλευρό των καταπιεσμένων εκ μέρους της ανθρωπότητας. Είμαστε περήφανοι που αυτί οι απάνθρωποι φασίστες επιτίθενται στον πρόεδρός μας. Επειδή είναι εχθροί όλων αυτών που μάχονται στο όνομα της ανθρωπότητας. Το να σε επαινούν αυτοί είναι η μεγαλύτερη ντροπή. Όταν φασίστες όπως ο Γκέερτ Βίλντερς επιτίθενται στον πρόεδρό μας, πρόθεσή τους είναι να χύσουν το αίμα τω καταπιεσμένων στη Συρία και στη Λιβύη αι κα κάνουν τις σκληρότητες του Χίτλερ εναντίον στους Εβραίους της Ευρώπης. Θα τους πολεμήσουμε αυτούς τους φασίστες. Θα κάνουμε αυτήν τη μάχη στο όνομα της ανθρωπότητας, η μάχη του προέδρου μας που δεν επιτρέπει τέτοιους φασίστες, είναι η μάχη κατά των εχθρών τη ανθρωπότητας” επανέλαβε ο Τσελίκ με τη σκυτάλη να παίρνει ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου που εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του και εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του Βίλντερς. Σύμφωνα με τον Τσαβούσογλου “οι παραλυμένοι Ευρωπαίοι ρατσιστές εμφανίζονται ξανά. Προσπαθoύν να επωφεληθούν μέσω του Ισλάμ και της ξενοφοβίας . Είναι καιρός να πούμε “στοπ” στους κακομαθημένους, φασίστες πολιτικούς της Ευρώπης”.

Ο Βίλντερς επέμεινε στον χαρακτηρισμό του λέγοντας πως “οι Τούρκοι θύμωσαν επειδή αποκάλεσα τον Ερντογάν τρομοκράτη. Η αλήθεια μερικές φορές είναι δυσάρεστη αλλά παραμένει αλήθεια”.

Ο ίδιος ο Ερντογάν επιτέθηκε στον Βίλντερς κατά την ομιλία του σε εκδήλωση του κόμματός του ΑΚΡ στη Μαλάτεια μετά τα “πυρά” κατά του Μακρόν σημειώνοντας: “Το άτομο που διοικεί τη Γαλλία έχασε τον δρόμο του. Μιλάει για τον Ερντογάν όλη την ημέρα. Κοίταξε πρώτα τον εαυτό σου και πού πηγαίνεις. Είπα στην Καισάρεια χθες, ότι ο αυτός [ο Μακρόν] είναι περιστατικό και ότι πρέπει πραγματικά να εξεταστεί [ιατρικά]” είπε και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο Βίλντερς: “Υπάρχει επίσης ένα μέλος του κοινοβουλίου της Ολλανδίας, που κάτι γράφει για εμένα και έχει κολλήσει με αυτό. Ας μάθουν επιτέλους τα όριά τους. Έχετε υπολογίσει ποτέ με ποιους πορεύεστε; Ο φασισμός δεν βρίσκεται στην ατζέντα μας, αλλά στη δική σας. Εμείς δεν έχουμε φασισμό και ναζισμό στην ιστορία μας, αλλά κοινωνική δικαιοσύνη”.

Πηγή: milliyet, telegraaf.nl

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ