Συγκλονιστικές εικόνες από την κατεχόμενη Αμμόχωστο – ΒΙΝΤΕΟ

46 χρόνια μετά την εισβολή στην Κύπρο ο Ερντογάν επέλεξε να ανοίξει την πόλη της Αμμοχώστου για τους Τουρκοκύπριους. Η πόλη- φάντασμα που βρίσκεται στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου δεν είχε εποικιστεί και είχε παραμένει άδεια. Οι εικόνες που ήρθαν στη δημοσιότητα από το άνοιγμα της Αμμοχώστου δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής της πόλης και είναι συγκλονιστικές.

Τουρκοκύπριοι βολτάρουν στους δρόμους και στην παραλιακή, εκεί που ο Ταγίπ Ερντογάν σχεδιάζει τη μετατροπή του τοπίου σε τουριστικό θέρετρο. Στα σημεία εισόδου υπάρχει συνωστισμός. Είναι πολλοί αυτοί που θέλουν να μπουν στο κομμάτι της πόλης που μέχρι πριν από λίγα 24ωρα κυκλοφορούσαν μόνο αρουραίοι. Οι Αμμοχωστιανοί Κύπριοι «πονάνε». Διαδηλώνουν με πλακάτ εκφράζοντας την αγανάκτησή τους. Ακόμη και παιδιά που έμαθαν για την Αμμόχωστο από τους γονείς τους και από όσα διάβασαν, είναι εκεί .

Είναι και εκείνοι που πίσω από τα σύρματα, μόλις λίγα μέτρα μακριά, βλέπουν το σπίτι που μεγάλωσαν μα δεν μπορούν να επιστρέψουν εδώ και 46 ολόκληρα χρόνια.

Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε η εφημερίδα «Πολίτης» από το εσωτερικό του Λυκείου Ελληνίδων Αμμοχώστου αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής και της λεηλασίας μετά την τουρκική εισβολή. Στοιβαγμένα ρούχα από πλιάτσικο σε σπίτια και καταστήματα μετά την εισβολή ή ρούχα που είχαν συγκεντρώσει οι Αμμοχωστιανοί για τους πρόσφυγες της Κερύνειας λίγες ημέρες πριν γίνουν και εκείνοι πρόσφυγες..

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ