Πένθος στη μουσική βιομηχανία: Πέθανε ο θρύλος της ρέγκε, Τουτς Χίμπερτ

Σε ηλικία 77 ετών έφυγε από τη ζωή ο θρύλος της ρέγκε Τουτς Χίμπερτ, ενώ αδιευκρίνιστα παραμένουν τα αίτια. Ήταν ο ιδρυτής των “Toots and the Maytals” και το μουσικό του ύφος ήταν τόσο συναισθηματικό και βαθύ που συχνά συγκρινόταν με τον Ότις Ρέντινγκ. Ήταν ο άνθρωπος πίσω από τις μεγάλες επιτυχίες: Pressure Drop, Monkey Man and 54-46 That’s My Number.

Το συγκρότημά του εξέδωσε ανακοίνωση ανακοινώνοντας ότι ο Τουτς πέθανε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Δυτικών Ινδιών στο Κίνγκστον της Τζαμάικα ενώ κοντά του ήταν η οικογένειά του. Ο Χίμπερτ νοσηλευόταν στην εντατική από την αρχή του μήνα και είχε εξεταστεί για κορονοϊό αλλά τα αποτελέσματα του τεστ δεν έγιναν γνωστά.

Νωρίτερα μέσα στον μήνα η οικογένειά του σε ανακοίνωσή της είχε αναφέρει ότι έδειχνε σημάδια βελτίωσης. Στις 31 Αυγούστου έγραφαν: “Ενώ αναφορές ότι ο Χίμπερτ νοσηλεύεται στην Εντατική σε ιδιωτικές εγκαταστάσεις είναι αληθινές, η οικογένεια θα ήθελε να σας διαβεβαιώσει όσους ανησυχείτε ότι παρουσιάζει βελτίωση και δέχεται την καλύτερη δυνατή θεραπεία, ενώ περιμένουμε τα αποτελέσματα του τεστ κορονοϊού. Ξεκουράζεται και έχει καλεί διάθεση ενώ δείχνει σημάδια βελτίωσης ώρα με την ώρα” αναφερόταν μεταξύ άλλων.

Πηγή: Skynews

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ