Ελληνοτουρκικά: Νέα πρόταση από το ΝΑΤΟ για την απεμπλοκή των στόλων Ελλάδας-Τουρκίας – ΒΙΝΤΕΟ

Το ΝΑΤΟ στοχεύει στην αποκλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο ανησυχώντας κάθε μέρα για να μη συμβεί θερμό επεισόδιο στην περιοχή, όπου πραγματοποιεί έρευνες το Oruc Reis.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, η ελληνική αντιπροσωπεία έδωσε στη Συμμαχία τα σχόλιά της επί της πρότασης του Γενς Στόλτενμπεργκ. Σχόλια, δηλαδή, στο κείμενο που είχε παραδώσει την προηγούμενη εβδομάδα στην ελληνική και την τουρκική στρατιωτική αντιπροσωπεία ο γ.γ. του ΝΑΤΟ.

Βάσει του ρεπορτάζ, το ΝΑΤΟ απάντησε αργά το βράδυ της Πέμπτης στα σχόλια της ελληνικής αντιπροσωπείας, ωστόσο και πάλι δεν υπάρχει πουθενά αναφορά για άμεση αποχώρηση του Oruc Reis από την ελληνική υφαλοκρηπίδα. Τόσο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας όσο και το υπουργείο Εξωτερικών παρέλαβαν τη νέα πρόταση του ΝΑΤΟ και τη μελετούν.

Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει ικανοποίηση, η ελληνική πλευρά έχει μπει σε μία διαδικασία μέσω του ΝΑΤΟ σε ανταλλαγή απόψεων και εγγράφων. Όπως όλα δείχνουν, η συγκεκριμένη διαδικασία θα πάρει πολύ χρόνο ενώ τόσο οι επιτελείς του υπουργείου Εθνικής Άμυνας όσο και του υπουργείου Εξωτερικών δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι όσο το Oruc Reis παραμένει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ