Ξεχειλίζει η οργή στη Βηρυτό: “Βοηθήστε μας, επανάσταση” φώναζαν πολίτες στον Μακρόν – ΒΙΝΤΕΟ

Οργή επικρατεί στη Βηρυτό για τις φονικές εκρήξεις που σκόρπισαν τον θάνατο και την καταστροφή στην πόλη και αποδίδεται -σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα- σε εγκληματική αμέλεια σχετικά με τη μεγάλη ποσότητα νιτρικού αμμωνίου, που ήταν παρατημένη σε αποθήκη στο λιμάνι.

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, έκανε σήμερα περιοδεία σε μία κατεστραμμένη συνοικία της Βηρυτού, με οργισμένους πολίτες να προπηλακίζουν τον αρχηγό του κράτους Μισέλ Αούν και να ζητούν τη βοήθεια της Γαλλίας για την εκδίωξη των κυβερνώντων από την εξουσία, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται στο σημείο.

«Βοηθήστε μας! Επανάσταση!» φώναζε το οργισμένο πλήθος αποδοκιμάζοντας τον πρόεδρο Αούν και επαναλαμβάνοντας «ο λαός θέλει την πτώση του καθεστώτος», ενώ ο Μακρόν πραγματοποιούσε περιοδεία στη χριστιανική συνοικία Γκεμαϊζέ, που καταστράφηκε από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν προχθές στο λιμάνι της Βηρυτού προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 137 ανθρώπων. Σύμφωνα με πηγή των δυνάμεων ασφαλείας που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, οι νεκροί έχουν φθάσει τουλάχιστον τους 145.

Εξάλλου, όπως μεταδίδει το Reuters, ο Γάλλος πρόεδρος είπε στο οργισμένο πλήθος πως η γαλλική βοήθεια δεν θα πάει σε «διεφθαρμένα χέρια» και ότι θα επιδιώξει μια νέα συμφωνία με τις πολιτικές αρχές. «Σας εγγυώμαι αυτό: η βοήθεια δεν θα πάει σε διεφθαρμένα χέρια», είπε ο Μακρόν στους διαδηλωτές στο κέντρο της Βηρυτού. «Θα μιλήσω με όλες τις πολιτικές δυνάμεις και θα τους ζητήσω μια νέα συμφωνία. Βρίσκομαι εδώ σήμερα για να τους προτείνω μια νέα πολιτική συμφωνία», πρόσθεσε.

Πηγή ΦΩΤΟ: AFP

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ