Βηρυτός: Νέες πληροφορίες για τη διαδρομή του φονικού φορτίου ως τον Λίβανο και τον Ρώσο ιδιοκτήτη

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση με το πλοίο το οποίο ήταν γεμάτο με νιτρικό αμμώνιο και το πώς βρέθηκε δεσμευμένο στη Βηρυτό. Εκεί όπου συνέβη η τρομακτική έκρηξη στις αποθήκες που φυλασσόταν το νιτρικό αμμώνιο προκαλώντας εκατόμβη νεκρών. Θρίλερ αποτελεί η διαδρομή του πλοίου ενώ την ίδια ώρα αναζητείται και ο Ρώσος ιδιοκτήτης του, Igor Grechushkin, ο οποίος για αρκετό διάστημα διέμενε στην Κύπρο με κάποιες πληροφορίες να αναφέρουν ότι ίσως πλέον να μην βρίσκεται εκεί.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το OPEN, ιδιοκτήτρια εταιρεία του πλοίου φέρεται να είναι η Teto Shipping με έδρα τη Λεμεσό και ιδιοκτήτη τον Grechushkin. Είναι άγνωστο αν παραμένει στην Κύπρο και αν συνεχίζει αυτή τη δραστηριότητά του. Το πλοίο ανήκε έως το 2013 – “Rhosus” ήταν το όνομά του- σε κυπριακή εταιρεία. Τότε αγοράστηκε από τον Greshushkin για τον οποίο υπάρχουν πολλά στοιχεία από καταγγελίες ναυτικών που έμειναν απλήρωτοι κατά περιόδους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το φορτίο της νιτρικής αμμωνίας είχε φορτωθεί σε λιμάνι της Γεωργίας με προορισμό τη Μοζαμβίκη με σκοπό να αξιοποιηθεί ως συστατικό για λίπασμα.

Σύμφωνα με το OPEN, το ανατριχιαστικό της υπόθεσης είναι ότι το μοιραίο πλοίο έκανε στάση και στον Πειραιά για ανεφοδιασμό. Εκεί φαίνεται πως υπήρξε κάποια σύγκρουση ανάμεσα στο πλήρωμα και τον ιδιοκτήτη, επιστράφηκε μέρος του φορτίου και σύμφωνα με την εκδοχή του καπετάνιου, το πλοίο βρέθηκε στη Βηρυτό για να προσθέσει φορτίο με αγροτικά μηχανήματα στο κατάστρωμα. Δεν άντεξε το βάρος του φορτίου το κατάστρωμα λόγω παλαιότητας και τελικά βρέθηκε δεσμευμένο το 2014 στο λιμάνι της Βηρυτού. Οι ναυτικοί έδωσαν μεγάλο αγώνα για να απελευθερωθούν και το κατάφεραν έπειτα από 11 μήνες.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ