Ο καουμπόι των… πυθώνων: Μάχη ζωής και θανάτου με φίδι πέντε μέτρων – ΒΙΝΤΕΟ

Μάχη σώμα με σώμα έδωσε ένας ειδικός στα φίδια, με έναν τεράστιο πύθωνα μήκους 5,2 μέτρων. Ο Mike Kimmel έχει πιάσει εκατοντάδες φίδια και ως ιδιοκτήτης του Martin County Trapping & Wildlife Rescue, είναι ο πρώτος που καλούν για να απομακρύνει φίδια από σπίτια.

Ο Kimmel επισκέφθηκε τα Everglades σε μια προσπάθεια να πιάσει έναν Πύθωνα της Βιρμανίας. “Η καρδιά μου άρχισε να χτυπάει δυνατό μόλις τον είδα. Είχα πιάσει μεγάλους και στο παρελθόν αλλά αυτός ήταν πραγματικά τεράστιος” δήλωσε στο CNN.

Άλλωστε είναι γνωστός ως “Python Cowboy” δηλαδή καουμπόι των πυθώνων. Ύστερα από μια σύντομη μάχη και ένα άσχημο δάγκωμα, το οποίο κατέγραψε σε βίντεο και το ανήρτησε στο κανάλι του στο YouTube video, ο Kimmel κατάφερε να πιάσει το κεφάλι του θηλυκού πύθωνα και να τον τραβήξει στο σκάφος του.

Ο Kimmel περιμένει από τις Αρχές την επίσημη μέτρηση του φιδιού, καθώς ενδέχεται να είναι ένα από τα μεγαλύτερα, αν όχι το μεγαλύτερο, που έχει πιαστεί στην περιοχή. Υπολογίζεται ότι ζύγιζε πάνω από 58 κιλά

Συνήθως, ανάλογοι πύθωνες πιάνονται μέσω του ειδικού προγράμματος του Τμήματος Διαχείρισης Υδάτων της Νότιας Φλόριντα (SFWMD), το οποίο αποσκοπεί στη μείωση του μεγάλου πληθυσμού των πυθώνων στα Everglades. Οι πύθωνες αποτελούν μεγάλο πρόβλημα στην περιοχή, καθώς επιτίθενται στα ντόπια ζώα, σύμφωνα με την επίσημη δήλωση του SFWMD. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι ο πληθυσμός του είδους μπορεί να φτάνει και τις εκατοντάδες χιλιάδες ερπετά, ενώ σημειώνεται ότι τα συγκεκριμένα φίδια δεν είναι δηλητηριώδη αλλά μπορούν με το μήκος τους να πνίξουν έναν άνθρωπο. Τα φίδια αυτά, που απαντώνται κυρίως στη νότια Ασία, έφτασαν στην Αμερική πριν από τρεις δεκαετίες στα πλαίσια της βιομηχανίας εξωτικών κατοικίδιων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ