Εξαφάνιση Μαντλίν: Η γκάφα των γερμανικών Αρχών που αποκαλύπτει το Spiegel

Σάλος έχει προκληθεί από την αποκάλυψη του έγκυρου γερμανικού περιοδικού “Der Spiegel” ότι προ επταετίας οι γερμανικές αρχές αγνόησαν σημαντικά στοιχεία για τον βασικό ύποπτο στην υπόθεση εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του περιοδικού, το 2013 το Ομοσπονδιακό Εγκληματολογικό Γραφείο της Γερμανίας αγνόησε αναφορά ερευνητών κατά την οποία ο βασικός – επί του παρόντος – ύποπτος θεωρούνταν πιθανός υπεύθυνος για την εξαφάνιση της Μαντλίν. Βάσει του ρεπορτάζ, η αστυνομική αναφορά του 2013 είχε πυροδοτηθεί μετά από μια εκπομπή του αντίστοιχου γερμανικού “Φως στο Τούνελ”, το οποίο είχε ασχοληθεί με την υπόθεση.

Η Scotland Yard είχε μόλις διεξαγάγει τη δική της έρευνα και απευθύνθηκε στους Ευρωπαίους τουρίστες που ίσως είχαν βρεθεί στην Πορτογαλία, όταν η Μαντλίν εξαφανίστηκε από το οικογενειακό καλοκαιρινό κατάλυμα στην Πράια Ντα Λουθ το 2007.

Το Spiegel γράφει: “Ένα άτομο όντως επεσήμανε την ύπαρξη του Κρίστιαν Μπρούκνερ, αλλά η τελική αναφορά από την αστυνομία προς το ομοσπονδιακό γραφείο δεν ελήφθη υπόψη, παρά την ανησυχία των τοπικών ερευνητών”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ