Εξαφάνιση Μαντλίν: Αυτός είναι ο 43χρονος παιδόφιλος – Tο προφίλ του βασικού υπόπτου – ΦΩΤΟ

Με κομμένη την ανάσα αναμένονται οι εξελίξεις στην υπόθεση εξαφάνισης της Μαντλίν ΜακΚάν από πορτογαλικό θέρετρο το 2007 ενώ τώρα βασικός ύποπτος θεωρείται ο 43χρονος Κρίστιαν Μπρίκνερ που είναι φυλακισμένος σε γερμανική φυλακή για τον βιασμό μίας 72χρονης Αμερικανίδας τουρίστριας στην Πράια ντα Λουζ ο 2005, 18 μήνες πριν από την εξαφάνιση της Μαντλίν. Οι γερμανικές Αρχές αναφέρουν ότι ο Μπρίκνερ έχει μακρύ ιστορικό σε σεξουαλικά εγκλήματα κατά γυναικών και παιδιών.

Όπως αποκαλύφθηκε, η βιολογική του μητέρα τον εγκατέλειψε στη γέννησή του και εκείνος άρχισε ως έφηβος να κακοποιεί παιδιά όταν κακοποίησε μία εξάχρονη σε δημόσια παιδική χαρά. Ήταν 17 ετών το 1994 όταν επιτέθηκε στο κοριτσάκι στην ιδιαίτερη πατρίδα του στη Βαυαρία και σταμάτησε να τη χουφτώνει όταν εκείνη άρχισε να ουρλιάζει και να κλαίει. Επίσης, φέρεται να κατέβασε τα παντελόνια του μπροστά σε ένα εννιάχρονο αγόρι προτού διαφύγει, σύμφωνα με την Bild.

Γεννήθηκε στη Βαυαρία το 1976 και ονομαζόταν Κρίστιαν Φίσερ. Η μητέρα του τον εγκατέλειψε και το μωρό δόθηκε σε ορφανοτροφείο στο Βίρτσμπουργκ, όπου και υιοθετήθηκε από την οικογένεια Μπρίκνερ, εκ των οποίων πήρε και το όνομα. Από την εφηβεία όμως ξεκίνησε μια ζωή ανομίας. Καταδικάστηκε για την πρώτη του διάρρηξη στην ιδιαίτερη πατρίδα του το Βίρτσμπουργκ το 1992 όταν ήταν 15 χρονών. Μέσα σε δύο χρόνια, ο έφηβος κακοποίησε σεξουαλικά ένα παιδί, με την επίθεση στην παιδική χαρά να του επιφέρει δύο χρόνια ποινή, εκ των οπίων εξέτισε ένα μέρος. Ως νεαρός άνδρας ο Μπρίκνερ ονειρευόταν να μεταναστεύσει με την τότε σύντροφό του, και όταν έγινε 18 ετών, με το δίπλωμα που μόλις είχε πάρει και με μία σειρά δικαστικών ακροάσεων να είναι ακόμη σε εκκρεμότητα, έφυγε για την Πορτογαλία με τη Γερμανίδα φιλενάδα του. Πήγε στο Λάγος του Αλγκάρβε ενώ σύμφωνα με την Bild, αυτός είχε πει τότε: “Δε ξέραμε τίποτα για την Πορτογαλία. Πήγαμε στο Λάγος επειδή μας άρεσε το όνομα τόσο πολύ. Είχαμε μια σκηνή μαζί μας και στρατοπεδεύαμε στη φύση. Τελικά εγκαταστάθηκε στην Πράια ντα Λουζ, το ειδυλλιακό θέρετρο όπου οι ΜακΚάν αποφάσισαν να κάνουν διακοπές με τα παιδιά τους. Ζούσε εκεί για 12 χρόνια, λέγοντας στην οικογένεια, στο αγροτόσπιτο όπου ζούσε, ότι εργάζεται σε εταιρεία τροφοδοσίας και κάνοντας διάφορες δουλειές, ενώ στην ουσία εμπορευόταν κάνναβη, διακινούσε ναρκωτικά και πραγματοποιούσε διαρρήξεις στα εξοχικά της περιοχής και τα δωμάτια ξενοδοχείων. Είχε φυλακιστεί για σύντομο χρονικό διάστημα κατηγορούμενος για κλοπή πετρελαίου και φέρεται επίσης να διοχέτευε στην αγορά διαβατήρια και κλοπιμαία.Έπειτα από 12 χρόνια στο Αλγκάρβε εισέβαλε στο κατάλυμα μίας 72χρονης Αμερικανίδας χήρας, την οποία βασάνισε φριχτά και τη βίασε, πράξη την οποία και βιντεοσκόπησε. Στο τέλος του βίντεο καταγράφεται ο ίδιος να σκίζει τη μάσκα του, σύμφωνα με μάρτυρα στο δικαστήριο του Μπράουνσβαϊγκ, το οποίο και τον καταδίκασε το 2019 σε επταετή φυλάκιση.

Εκείνη την εποχή ο Μπρίκνερ ζούσε σε ένα νοικιασμένο σπίτι σε μια απομακρυσμένη πλαγιά όπου το μονοπάτι έβγαζε στην παραλία όπου η Μαντλίν με την οικογένειά της απολάμβαναν τη θάλασσα και τον ήλιο στις ημέρες των διακοπών τους.

Οι γείτονές τους τον περιέγραψαν ως έναν οργισμένο πωλητή αυτοκινήτων που ανέπτυσσε ταχύτητα στους εξοχικούς δρόμους και όταν εξαφανίστηκε άφησε πίσω του περούκες, εντυπωσιακά φορέματα και εξωτικά ρούχα. Ο Μπρίκνερ έφυγε από την Πορτογαλία όταν εξαφανίστηκε η Μαντλίν, στις 3 Μαΐου 2007. Από το αγροτόσπιτο όπου κατοικούσε εκείνη την εποχή είχε μεταφερθεί σε ένα βανάκι το οποίο η αστυνομία συσχετίζει με την εξαφάνιση του κοριτσιού. Είχε επίσης και μια τζάγκουαρ την οποία, μία ημέρα μετά την εξαφάνιση της Μαντλίν, μεταβίβασε σε κάποιον στη Γερμανία αν και την οδηγούσε ο ίδιος ακόμη. Ο κάτοικος του Άουγκσμπουργκ Alexander Bischof είπε ότι έγινε φίλος μαζί του το 2007-2008 όταν τους συνέστησε ένας κοινός φίλος. “Αυτό είναι αδιανόητο. Είπε ότι χρειαζόταν βοήθεια και αναζητούσε ένα διαμέρισμα στο Άουγκσμπουργꔨείπε ο άνδρας. Μάλιστα του πρότεινε να μείνει μαζί με τη σύζυγό του και τον ίδιο αν ήθελε. Είπε ακόμη ότι ο Μπρίκνερ μερικές φορές ταξίδευε στην Πορτογαλία, μερικές φορές στο Σιλτ, στο Μόναχο και στο μεταξύ περνούσε κάποιες νύχτες χρησιμοποιώντας τη σοφίτα του, αλλιώς έμενε στο βαν του. Τις περισσότερες φορές πήγαινε στην Πορτογαλία όπου είχε πει ότι είχε σύντροφο. Μια φορά τους πήγε στο Άουγκσμπουργκ να γνωρίσουν την κοπέλα του με την οποία μιλούσαν στα αγγλικά. Ο φίλος του είπε ότι αντιλήφθηκε κάποια στιγμή ότι είχε μπλεξίματα με ναρκωτικά και έκανε φυλακή στην Πορτογαλία για δυο ή τρεις μήνες, περίοδο που τότε μεταβίβασε την τζάγκουαρ στον ίδιο.

Αργότερα έδωσε το αυτοκίνητο σε κάποιον γνωστό στο Μόναχο. Κάποια στιγμή οι δυο τους απομακρύνθηκαν καθώς ο Bishop δεν μπορούσε να τον έχει μέσα στο σπίτι του ενώ εμπλεκόταν με ναρκωτικά. Τότε έμαθε ότι είχε και κάποια πράγματα στο παρελθόν. Δεν ήξερε τότε περί τίνος επρόκειτο. Μόνο ότι ήταν κάποιο έγκλημα. Στη διάρκεια μίας επανεξέτασης οι ντετέκτιβ ανέφεραν το όνομα “Μάντι”. Όταν ο Bishop άκουσε τις πληροφορίες για τον φόνο σοκαρίστηκε: “Ποτέ δεν μιλούσαμε για μικρά παιδιά, οι συζητήσεις μας ήταν για αυτοκίνητα, ποδόσφαιρο και την Πορτογαλία, ανδρικά θέματα”.Κι ενώ ο Μπρίκνερ ήταν ήδη στόχος συνέχιζε να κλέβει και να διακινεί ναρκωτικά. Τον Οκτώβριο του 2011 δικαστήριο στη βόρεια Γερμανία τον καταδίκασε για εμπόριο ναρκωτικών σε μεγάλες ποσότητες για έναν χρόνο και εννέα μήνες αν και η ποινή αρχικά ανεστάλη. Το 2014 ζούσε στο Μπράουνσβαϊγκ, ι ενώ περηφανευόταν ότι άνοιξε μαγαζί, τελικά η επιχείρησή του έκλεισε και άρχισε να πίνει και να ζει με δωρεές φίλων. Μαζί απέτυχε και η σχέση του. Σύμφωνα με έναν φίλο που μίλησε στο RTL.DE ο Μπρίκνερ είχε μία ανήλικη σύντροφο από το Κόσοβο και φέρεται να την κακοποιούσε. Είχε εμμονή με την παιδική πορνογραφία και το 2016 καταδικάστηκε σε έναν χρόνο και τρεις μήνες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιού με σκοπό να προσφέρει το υλικό αλλά και κατοχή παιδικής πορνογραφίας. Τον Μάιο του 2017 φέρεται να είπε σε έναν φίλο για τη Μαντλίν και τότε επέστρεψε στο Αλγκάρβε όπου μέσα σε έναν μήνα συνελήφθη με ευρωπαϊκό ένταλμα και εκδόθηκε στη Γερμανία. Εκτίει ποινή 21 μηνών για εμπόριο ναρκωτικών. Ενώ ήταν στη φυλακή, τονΔΦεκέμβριο του 2019 κρίθηκε ένοχος και για τον βιασμό της 72χρονης Αμερικανίδας στην Πράια ντα Λουζ. Η ποινή των 7 ετών δεν θα επιβληθεί πριν ακουστεί η έφεσή του. Ο παιδόφιλος συνελήφθη στο Μιλάνο στο τέλος του 2018 και εκδόθηκε στη Γερμανία όπου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες τον Αύγουστο του 2019. Έναν μήνα νωρίτερα είχε καταδικαστεί για εμπόριο ναρκωτικών στο Σιλτ και του επιβλήθηκε η ποινή των 21 μηνών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ