Οργισμένη αντίδραση της ρωσικής πρεσβείας για τις δηλώσεις Πάιατ: “Είναι ανοησίες” – ΒΙΝΤΕΟ

Έντονη ήταν η αντίδραση της ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα στις δηλώσεις του πρέσβη των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, σύμφωνα με τις οποίες από την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας νικητής θα βγει μόνο η Ρωσία.

Η ρωσική πρεσβεία με μια ασυνήθιστα σκληρή διπλωματική γλώσσα μιλά σε ανακοίνωση που εξέδωσε για ανοησίες και απαράδεκτο ύφος του Αμερικανού διπλωμάτη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της πρεσβείας:

«Είναι ανοησίες οι δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα στη συνέντευξή του στο MEGA TV ότι ο νικητής, σε περίπτωση κλιμάκωσης μεταξύ της Ελλάδος και της Τουρκίας, δήθεν θα είναι ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Είναι απαράδεκτο ένας ξένος διπλωμάτης να επιτρέπει στον εαυτό του κάτι τέτοιο. Προφανώς, ο πρέσβης απέκτησε αυτό το ανάρμοστο ύφος κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Ουκρανία.

Είναι ευρέως γνωστή η χρόνια ανικανότητα των ΗΠΑ να λύσουν τις ενδονατοϊκές διαφορές, τις οποίες η Μόσχα δεν έχει πρόθεση να εργαλειοποιεί.

Σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, η Ρωσία ήταν και παραμένει ο παράγοντας σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή».

Η δήλωση Τζέφρι Πάιατ που προκάλεσε τη ρωσική αντίδραση

Ο πρέσβης των ΗΠΑ, μιλώντας στο MEGA, είχε στηλιτεύει την προκλητική στάση της Άγκυρας σε θάλασσα και ξηρά και είχε προειδοποιήσει: «Αν θα υπήρχε οποιαδήποτε κλιμάκωση, οι μόνοι που θα επωφελούντο από αυτή, θα ήταν οι αντίπαλοί μας. Ο νικητής θα είναι ο Βλάντιμιρ Πούτιν. Είναι αυτοί που αντιτίθενται την ευρωατλαντική κοινότητα με τις αξίες και τις αρχές από αυτή και οι θεσμοί της αντιπροσωπεύει».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ