Φλόριντα: Τι κρύβει η απόλυση πανεπιστημιακού στελέχους – Το ένοχο ερωτικό παρελθόν και ο κορονοϊός

Ένα ερωτικό θρίλερ φέρεται να κρύβεται πίσω από την απόλυση της 30χρονης Ρεμπέκα Τζόουνς από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα. Η Τζόουνς ηγείτο ομάδας επιστημόνων Τμήματος Υγείας στη Φλόριντα και υγειονομικών αξιωματούχων προκειμένου να καταγράψουν και να συντάξουν τα επιδημιολογικά στοιχεία του κορονοϊού. Η ίδια υποστήριξε σε ηλεκτρονικό της μήνυμα στις 5 Μαΐου ότι απολύθηκε γιατί αρνήθηκε να “μαγειρέψει” τα στοιχεία ώστε να ενισχύσει τη θέση αυτών που υποστήριζαν να ανοίξουν ξανά όλα. Όπως αναφέρθηκε αρχικά, η απόλυσή της προκλήθηκε λόγω διαφωνίας για το ποια στοιχεία έπρεπε να δημοσιοποιηθούν. Ωστόσο, η υπόθεση έλαβε άλλη τροπή όταν αποκαλύφθηκε ότι η 30χρονη παντρεμένη επιστήμονας απολύθηκε το 2017 από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα επειδή είχε σχέση με φοιτητή και αργότερα είχε κατηγορηθεί για καταδίωξη μέσω του κυβερνοχώρου, σύμφωνα με την Daily Mail.

Επίσης, η New York Post αναφέρει πως όπως επισημαίνει η Ρεμπέκα Τζόουνς, η οποία ήταν εκείνη που βοήθησε να δημιουργηθεί το σχετικό site για τον κορονοϊό, απολύθηκε επειδή δεν θα άλλαζε χειροκίνητα τα στοιχεία για να στηρίξει την απόφαση του κυβερνήτη Ρον ΝτεΣάντις για επανεκκίνηση της Πολιτείας. Από την πλευρά του ο ΝτεΣάντις είπε ότι η Τζόουνς απολύθηκε για ανυπακοή και υποστήριξε ότι δεν έπρεπε εξαρχής να προσληφθεί καθώς έχει τεθεί υπό έρευνα για καταδίωξη μέσω διαδικτύου (cyberstalking). Είπε ότι η γυναίκα δεν ήταν ένας από τους σχεδιαστές του site αλλά κάποιος που εισήλθε στα δεδομένα.

Όπως δημοσίευσε η Daily Mail, η Τζόουνς κατηγορήθηκε για τρεις περιπτώσεις καταδίωξης στον κυβερνοχώρο εναντίον του τότε φοιτητή της, του 21χρονου Γκάρετ Σουίτερμαν, ο οποίος εξέδωσε περιοριστική εντολή εναντίον της. Η γυναίκα φέρεται να δημιούργησε ένα site ερωτικού περιεχομένου για να εκδικηθεί τον φοιτητή της, το “SurvivingGarrett” και έστειλε τον σύνδεσμο σε online συμβούλια που επικεντρώνονταν στον φεμινισμό και στο κίνημα #metoo. Παράλληλα έγραψε ένα μανιφέστο 342 σελίδων αφηγούμενη τη σχέση της με τον φοιτητή και ανήρτησε στο διαδίκτυο τουλάχιστον 60 σελίδες, περιλαμβανομένων και κάποιων στιγμιότυπων από τα σεξουαλικά μηνύματά τους. Σύμφωνα με την Daily Mail, που έχει στη διάθεσή της το μανιφέστο αυτό, η γυναίκα περιγράφει γλαφυρά τις φερόμενες σεξουαλικές συνευρέσεις με τον φοιτητή της όπως και τα ερωτικά τους μηνύματα για τις σεξουαλικές φαντασιώσεις που είχαν ο ένας για τον άλλον.

Στο μανιφέστο της είπε ότι έμεινε έγκυος από τον Σουίτερμαν και γέννησε ένα κοριτσάκι στα μέσα του 2018 ενώ ήδη είχε έναν 8χρονο γιο με τον σύζυγό της. Την εποχή της φερόμενης σχέσης της με τον φοιτητή η ίδια ήταν φοιτήτρια στο διδακτορικό της και εκπαιδεύτριά του.

Η απόλυσή της ως διευθύντρια του πληροφορικού συστήματος στο Τμήμα Υγείας της Φλόριντα αναφέρθηκε από τη Florida Today. Ο δικηγόρος της στην υπόθεση “εκδικητικού πορνό” έστειλε δήλωση στην Daily Mail τονίζοντας ότι η πρότερη προσωπική της ιστορία και προκλήσεις δεν θα έπρεπε να συγχέονται με την παρούσα συγκυρία. “Η κυρία Τζόουνς εργάζεται σκληρά για να επιλύσει προσωπικά και ιδιωτικά νομικά ζητήματα που είναι εντελώς άσχετα με την περίεργη προβολή της στα εθνικά Μέσα χωρίς τη δική της επιλογή” έγραψε μεταξύ άλλων. Ο δικηγόρος του Σουίτερμαν επίσης έστειλε ανακοίνωση στην Daily Mail: “Ο κ. Σουίτερμαν δεν έχει καμία σχέση με την τωρινή κατάσταση ανάμεσα στο Τμήμα Υγείας της Φλόριντα και τη μις Τζόουνς και δεν γνωρίζει κάτι γι’ αυτό”.Η Τζόουνς έχει διδακτορικό στη γεωγραφία από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, μάστερ στη γεωγραφία και στη μαζική επικοινωνία από το Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα αλλά και μπατσελορά από τη Συρακούσα στη γεωγραφία και τη δημοσιογραφία, σύμφωνα με το βιογραφικό της.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ