Κορονοϊός: Ο “Χάτσικο” της Γουχάν – Περίμενε στο νοσοκομείο επί τρεις μήνες το νεκρό αφεντικό του

Συγκίνηση προκαλεί η ιστορία του “Χάτσικο” της Γουχάν που περίμενε σε νοσοκομείο της Κίνας επί τρεις μήνες το αφεντικό του που έχασε τη ζωή του από τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, το αφεντικό του αφοσιωμένου σκύλου πέθανε πέντε μέρες μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο Taikang τον Φεβρουάριο. Ωστόσο, ο Xiao Bao, όπως ονομάτισαν τον σκύλο, αρνιόταν πεισματικά να φύγει από το νοσοκομείο. Υπάλληλος του νοσοκομείου ανέφερε ότι το ηλικιωμένο αφεντικό του σκύλου ήταν ένα από τα 3.869 της πανδημίας στη Γουχάν.

Μην μπορώντας να αντιληφθεί ότι το αφεντικό του έχει φύγει από τη ζωή ο Xiao Bao περίμενε για περισσότερους από τρεις μήνες στο νοσοκομείο. Κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών τον τάιζαν υπάλληλοι του νοσοκομείου.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, στις 13 Απριλίου όταν άνοιξε το σούπερ μάρκετ που βρίσκεται μέσα στο νοσοκομείο η ιδιοκτήτρια του καταστήματος ανέλαβε την φροντίδα του Xiao Bao.

“Είδα πρώτη φορά τον σκύλο όταν επέστρεψα στη δουλειά στα μέσα Απριλίου. Του έδωσα το όνομα Xiao Bao (μικρός θησαυρός). Μου είπαν ότι το αφεντικό του εισήχθη στο νοσοκομείο με κορονοϊό και ότι στη συνέχεια πέθανε, αλλά ο Xiao Bao μη γνωρίζοντας τι έχει συμβεί παρέμεινε στο νοσοκομείο και τον περίμενε. Δεν έφυγε στιγμή από το νοσοκομείο. Είναι πολύ συγκινητικό. Αποφάσισα να τον πάρω στο κατάστημα μου και να τον φροντίζω. Κάθε μέρα που πήγαινα στο κατάστημα ο Xiao Bao με περίμενε”, είπε η ιδιοκτήτρια του σούπερ μάρκετ.

Στις 20 Μαΐου, ωστόσο, όταν το νοσοκομείο γέμισε με ασθενείς, ορισμένοι από αυτούς παραπονέθηκαν στο προσωπικό για την παρουσία του σκύλου που περιφερόταν στους διαδρόμους. Νοσοκόμες επικοινώνησαν με τον Σύλλογο Προστασίας Μικρών Ζώων της Γουχάν που ανέλαβε την φροντίδα του Xiao Bao. Ο Σύλλογος τώρα εξετάζει σε ποιον από τους ενδιαφερόμενους θα δώσει τον μικρό σκύλο, ώστε να βρει ένα νέο σπιτικό.

Πηγή πληροφοριών: Daily Mail

Πηγή ΦΩΤΟ: AsiaWire

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ