Χάρι-Μέγκαν: Αποκάλυψη για το Φρόγκμορ Κότατζ – Αυτή είναι η συμφωνία με τα Ανάκτορα – ΦΩΤΟ

Το πλάνο ήταν να ζήσουν στα εδάφη του Κάστρου Ουίνδσορ, στο Φρόγκμορ Κότατζ. Μάλιστα, προχώρησαν σε εκτεταμένες εργασίες ανακαίνισης ώστε να πληρούνται οι αυξημένες απαιτήσεις τους για πολυτελή διαβίωση. Ωστόσο ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ, αφού δαπάνησαν 2,4 εκατ. λίρες από το πορτοφόλι των Βρετανών φορολογουμένων, άλλαξαν γνώμη και παραιτήθηκαν από τις πριγκιπικές τους υποχρεώσεις εγκαταλείποντας τη Μεγάλη Βρετανία και το νεοανακαινισμένο σπίτι τους. Αμέσως σηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων με τον βρετανικό λαό να ενίσταται και να ζητεί από τα Ανάκτορα να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Έτσι, στη συμφωνία του Megxit, η βασίλισσα απαίτησε από το ζευγάρι να ξεπληρώσει το κόστος της ανακαίνισης επιστρέφοντας αυτά τα χρήματα. Εκείνοι συμφώνησαν. Τώρα, αποκαλύπτονται οι όροι εκείνης της συμφωνίας, όσον αφορά στο Φρόγκμορ Κότατζ το οποίο, το ζευγάρι, αν και πλέον έχει εγκατασταθεί μόνιμα στο Λος Άντζελες, θέλει να το διατηρήσει ως την κατοικία του στη Μεγάλη Βρετανία για όταν θα επισκέπτεται την πατρίδα του πρίγκιπα Χάρι.

Όπως λοιπόν έγινε γνωστό, ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ θα αρχίσουν να αποπληρώνουν σταδιακά το ποσό των 2,4 εκατ. λιρών αφού ο πρίγκιπας Κάρολος συμφώνησε να καλύψει το αστρονομικό ποσό για την ασφάλεια της οικογένειας στις ΗΠΑ. Ενώ το ζευγάρι είχε υποσχεθεί να επιστρέψει τα χρήματα, ξαφνικά έμειναν… ταπί όταν η Μητροπολιτική Αστυνομία απέσυρε τους άνδρες ασφαλείας από τη στιγμή που αποφάσισαν να διαμείνουν αρχικά στον Καναδά και μετά στο Λος Άντζελες. Ο Χάρι, λέγεται ότι πίστευε πως θα κρατούσε την ασφάλεια των ανδρών της Σκότλαντ Γιαρντ λόγω της σειράς του στη διαδοχή στον βρετανικό θρόνο και τις απειλές που δεχόταν κατά καιρούς από τη θητεία του στον στρατό. Όμως το θέμα της ασφάλειας του ζεύγους έγινε μπαλάκι στην πολιτική σκακιέρα ανάμεσα σε Βρετανία και τον Καναδά, που είναι χώρα της Κοινοπολιτείας. Οι Αρχές στον Καναδά ξεκαθάρισαν ότι δεν θα στηρίξουν τη Βρετανία παρέχοντας 24ωρη ασφάλεια στο ζευγάρι αφού αυτό είχε παραιτηθεί από τον ανώτατο ρόλο του στη βασιλική οικογένεια. Η απόφαση των Σάσεξ να μετεγκατασταθούν στο Λος Άντζελες περιέπλεξε ακόμη περισσότερο το θέμα το οποίο παράλληλα έγινε και πιο δαπανηρό με αποτέλεσμα να παρέμβει ακόμη και το υπουργείο Εσωτερικών ζητώντας από το ζευγάρι να αναλάβει το κόστος. Αυτό σημαίνει την πρόσληψη ιδιωτικών φρουρών ασφαλείας, ένα κόστος που ανέρχεται ετησίως στα 4 εκατ. λίρες, τα οποία ωστόσο δεν είχαν προβλεφθεί από το ζευγάρι.

Έτσι, αναγκάστηκαν να ζητήσουν από τον πρίγκιπα Κάρολο να αναλάβει το κόστος ώστε να μπορέσουν να αρχίσουν να επιστρέφουν σταδιακά τα οφειλόμενα. Υπενθυμίζεται πως ήδη Χάρι και Μέγκαν ενισχύονται οικονομικά από τον Κάρολο γι’ αυτόν τον πρώτο χρόνο της νέας τους ζωής ώσπου να αρχίσουν να έχουν το δικό τους εισόδημα. Λέγεται ότι τον Απρίλιο το ζευγάρι επέστρεψε ένα μέρος του ποσού ενώ παράλληλα παραιτήθηκαν από την ασφάλεια της Μητροπολιτικής Αστυνομίας. Αναφέρεται ότι πληρώνουν μηνιαίως 18.000 λίρες, ποσό που αντιστοιχεί τόσο στο ενοίκιο του σπιτιού όσο και στο κόστος ανακαίνισης. Πηγή ανέφερε στην Daily Mail: “Περίμεναν πως οι Βρετανοί φορολογούμενοι θα συνέχιζαν να πληρώνουν τον λογαριασμό αλλά όταν τους τράβηξαν το χαλί κάτω από τα πόδια ζήτησαν από τον πρίγκιπα Κάρολο να αναλάβει. Αυτή είναι η αιτία που τώρα μπορούν να πληρώνουν τη βασίλισσα και το κράτος, που πλήρωσε τα κατασκευαστικά έξοδα από τα δημόσια ταμεία”.

Η ίδια πηγή σημείωσε ότι οι λογαριασμοί του ζευγαριού συσσωρεύτηκαν, ενώ σ’ αυτούς περιλαμβάνονταν δαπανηρά σχέδια που ποτέ δεν εκτελέστηκαν. “ΤΟ μεγαλύτερο κόστος στο Φρόγκμορ ήταν ότι έφεραν σχεδιαστή από τις ΗΠΑ να σχεδιάσει τον κήπο. Επίσης, η Μέγκαν ήθελε γήπεδο τένις. Υπάρχουν ήδη γήπεδα τένις κοντά στο Φρόγκμορ. Αλλά αυτοί θα έβγαιναν από τον κήπο και θα τους έβλεπαν οι υπόλοιποι, και η Μέγκαν δεν το ήθελε αυτό”.

Πηγή:Daily Mail

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ