Αριζόνα: Κατέγραψε στο Snapchat την επίθεση σε εμπορικό κέντρο – ΦΩΤΟ

Άνδρας που άνοιξε πυρ σε εμπορικό κέντρο στην Αριζόνα τραυματίζοντας τουλάχιστον τρία άτομα, κατέγραψε τη στιγμή της επίθεσης σε ανατριχιαστικό βίντεο στο Snapchat, όπου κρατά ένα κουτάκι μπίρας και προαναγγέλλει την πράξη του, σύμφωνα με αναφορές. Ο ύποπτος που η αστυνομία δεν κατονόμασε, αναγνωρίστηκε από τη μητέρα του ως ο 20χρονος Αρμάντο Χερνάντες σύμφωνα με το 12News.”Γεια, είμαι ο Αρμάντο Τζούνιορ Χερνάντες και θα γίνω σκοπευτής στο Westgate 202″ ανακοινώνει καθώς επιδεικνύει το κουτάκι της μπίρας και τα όπλα στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, σύμφωνα με τη Sun. “Ας το κάνουμε” είπε στο βίντεο. Ο ύποπτος συνελήφθη μετά την επίθεση στο εμπορικό κέντρο Westgate Entertainment District στο Γκλεντέιλ, περίπου 15 λεπτά από το Φίνιξ της Αριζόνα, σύμφωνα με την αστυνομία. Τρία άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Το ένα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ενώ τα άλλα δύο αναμένεται να πάρουν εξιτήριο, σύμφωνα με το 12News. Στο βίντεο απεικονίζεται ο ύποπτους να περπατά ήρεμα στο πάρκινγκ του εμπορικού στις 19.30 της Τετάρτης ενώ κρατά όπλο, προτού τρομοκρατήσει τους πελάτες που τρέχουν να σωθούν στον ήχο των πυροβολισμών. Η αστυνομία έσπευσε στο σημείο έπειτα από αναφορές για ελεύθερο σκοπευτή και βρήκε τους τραυματίες.

Ο γερουσιαστής της Πολιτείας έγραψε στο twitter: Μόλις έγινα μάρτυρας ενός ένοπλου τρομοκράτη με ένα AR-15 να πυροβολεί στο Westgate. Υπάρχουν αρκετά θύματα. Είδα δύο με τα ίδια μου τα μάτια πόσοι άλλοι υπάρχουν. Είδα τον δράστη. Μου είπαν να μην πω λεπτομέρειες προτού μιλήσω στην αστυνομία. Είμαι καλά. Τρέμω μόνο”. Αργότερα είπε στο 12News ότι είδε τον δράστη από το παράθυρο του αυτοκινήτου του να περπατά χαλαρός και να ξαναγεμίζει το όπλο του.

Η μητέρα του υπόπτου είπε στο περιοδικό ότι ο γιος της πήγαινε στο λύκειο Ρέιμοντ Κέλις. Επίσης, τον αναγνώρισε πρώην συμμαθητής του. Ο δήμαρχος του Γκλεντέιλ έφθασε στο σημείο κάποιες ώρες μετά και τόνισε ότι η κατάσταση δεν είναι φυσιολογική. “Έχουμε να κάνουμε με κάποιον που προφανώς έχει θέματα” είπε σύμφωνα με το 12News.

Πηγή: New York Post

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ