Ισπανία: Δήμαρχος οδηγούσε μεθυσμένος στην καραντίνα και επιτέθηκε σε αστυνομικό

Να οδηγεί μεθυσμένος συνελήφθη ο δήμαρχος της Μπαδαλόνα, παράκτιας πόλης της Καταλονίας, κοντά στη Βαρκελώνη. Ο Άλεξ Παστόρ, οπως έγινε γνωστό, οδηγούσε μεθυσμένος και επιτέθηκε εναντίον ενός αστυνομικού, ενώ η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και υπό αυστηρή καραντίνα λόγω της επιδημίας του νέου κορονοϊού.

Σε δελτίο Τυπου από τη δημοτική αρχή της Μπαδαλόνα αναφέρεται ότι «ο Άλεξ Παστόρ υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του δημάρχου».

Επίσης, ο Παστόρ αποπέμφθηκε χθες από το Σοσιαλιστικό Κόμμα του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ, μετά τη δημοσίευση πληροφοριών από τον Τύπο, σύμφωνα με τις οποίες είχε συλληφθεί στη Βαρκελώνη και είχε αρνηθεί να υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης αλκοόλ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, ο δήμαρχος χτύπησε και δάγκωσε έναν αστυνομικό.

«Όλα όσα γράφτηκαν είναι ακριβή, μπορέσαμε να το εξακριβώσουμε» είπε ενώπιον δημοσιογράφων ο δημοτικός σύμβουλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Μπαδαλόνα, Ρουμπέν Γκιχάρο, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες. Ο δήμαρχος οδηγήθηκε ενώπιον δικαστή, που αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο όσο διαρκεί η έρευνα εις βάρος του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πηγή φωτό: ara.cat

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ