Κορονοϊός: Μικρή χαλάρωση της αυστηρής καραντίνας στην Ισπανία

Σε μικρή χαλάρωση της αυστηρής καραντίνας προχωρεί η ισπανική κυβέρνηση επιτρέποντας στα παιδιά να βγαίνουν από το σπίτι τους, όμως μονάχα για να συνοδεύουν έναν ενήλικα στο σουπερμάρκετ ή στο φαρμακείο. Δηλαδή, δεν πρόκειται τα παιδιά να βγουν για μια βόλτα, για σύντομο χρονικό διάστημα, κοντά στο σπίτι τους, όπως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Τη χαλάρωση του μέτρου ανακοίνωσε το Σάββατο ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ, όμως αναμένονται ανακοινώσεις από την κυβέρνηση σχετικά με τις προϋποθέσεις για τη χαλάρωση της καραντίνας.

«Από τις 27 Απριλίου, οι κάτω των 14 ετών θα μπορούν να συνοδεύουν έναν ενήλικο στις μετακινήσεις που επιτρέπονται ήδη στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης (…) για να πάνε, για παράδειγμα, στο σούπερ μάρκετ, το φαρμακείο, την τράπεζα. Πρόκειται για μια μερική χαλάρωση, καθώς πρέπει να επιμείνουμε στο γεγονός ότι προτεραιότητα είναι να αποφύγουμε μια ολίσθηση στη μάχη εναντίον του ιού», εξήγησε η κυβερνητική εκπρόσωπος και υπουργός Οικονομικών Μαρία Χεσούς Μοντέρο, μετά το πέρας του υπουργικού συμβουλίου.

Επιπλέον επεσήμανε πως «αυτές οι έξοδοι πρέπει να είναι ελεγχόμενες, να σέβονται με σχολαστικό τρόπο τους κανόνες υγιεινής και αποστάσεων, απευθύνουμε έκκληση στο αίσθημα ευθύνης των γονέων». Τονίζεται πως η Ισπανία αποτελεί την τρίτη σφοδρά πληγείσα χώρα παγκοσμίως από τον νέο κορονοϊό, μετά τις ΗΠΑ και την Ιταλία και βρίσκεται από τις 14 Μαρτίου σε πολύ αυστηρή καραντίνα, η οποία αναμένεται να παραταθεί από το κοινοβούλιο έως και την 9η Μαΐου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ