Κορονοϊός: “Χαραμάδα” ελπίδας – Νοσοκομείο στο Μιλάνο έκλεισε μια εντατική, πανηγυρίζουν οι γιατροί

Ανάρτηση έκανε στο Instagram το νοσοκομείο Niguarda στο Μιλάνο που έκλεισε μία από τις πέντε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Πρόκειται για ένα πρώτο καλό νέο σε μια χώρα όπως η Ιταλία που έχει δεχθεί πολύ ισχυρό πλήγμα από τον κορονοϊό με τον αριθμό των νεκρών να ανέρχεται σε 23.660 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να φτάνουν σε 178.972.

“Είναι ένα μικρό αλλά πολύ σημαντικό βήμα. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κορονοϊού δεν έχει τελειώσει και δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε. Αλλά αυτά είναι τα πρώτα καλά νέα. Η μείωση των τελευταίων ημερών στον αριθμό των νέων θετικών στον κορονοϊό, ασθενών, μας επέτρεψε να κλείσουμε μία από τις 5 μονάδες εντατικής θεραπείας, που τους δύο αυτούς μήνες χρειάστηκε να ανοίξουμε για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών. 27 κρεβάτια που πριν από λίγες ημέρες φιλοξενούσαν ασθενείς σε πολύ σοβαρή κατάσταση λόγω κορονοϊού, είναι πλέον άδεια. Τώρα ο θάλαμος θα αναδιοργανωθεί και θα απολυμανθεί. Και στο τέλος…. Η χαρά εκείνων που, τις τελευταίες 50 ημέρες εργάστηκαν σε αυτό το τμήμα με μεγάλη αφοσίωση, επαγγελματισμό, υπευθυνότητα και ευαισθησία… ένα μεγάλο ευχαριστώ!” αναφέρεται στην ανάρτηση.

Μάλιστα στο βίντεο που έχει αναρτηθεί, δείχνει τους “πανηγυρισμούς” γιατρών και νοσηλευτών για τη θετική αυτή εξέλιξη.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ