Ερντογάν: Ο λόγος που απαγόρευσε τη μετάδοση του δελτίου ειδήσεων στο Fox

Είναι, πλέον, κάτι παραπάνω από σαφές πως ο Ερντογάν αντιλαμβάνεται διαφορετικά το τι εστί Δημοκρατία και πολυφωνία φροντίζοντας να το αποδείξει και τη Μεγάλη Τετάρτη με την απόφαση του Ανώτατου Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης της Τουρκίας.

Κατά το «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» επέβαλε απαγόρευση μετάδοσης του κεντρικού δελτίου του καναλιού FOX, έπειτα από την κριτική που άσκησε στην τουρκική κυβέρνηση σχετικά με την επιδημία του κορονοϊού ο κεντρικός παρουσιαστής, Φατίχ Πορτακάλ. Συγκεκριμένα, o τηλεοπτικός σταθμός FOX TV απαγορεύεται για τρεις ημέρες να έχει δελτίο ειδήσεων στις 7 το βράδυ, ενώ του επιβλήθηκε και χρηματική ποινή απόδοσης στο τουρκικό ΕΣΡ του 3% των εσόδων από τη διαφήμιση την ώρα μετάδοσης του κεντρικού δελτίου επί 3 ημέρες.

Ο Πορτακάλ, επί χρόνια επικριτής του Ερντογάν και του κυβερνώντος κόμματος, «τιμωρείται» για σχόλια που έκανε στις 30, 31 Μαρτίου και 1η Απριλίου, παρουσιάζοντας το δελτίο ειδήσεων του σταθμού, σχετικά με τις πολιτικές θέσεις που εξέφρασε η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας εν μέσω πανδημίας, για την αποδυνάμωση της εξουσίας των δήμων στον αγώνα κατά της εξάπλωσης επιδημίας, όπως επίσης και για το ότι όλα τα κράτη θα πτωχεύσουν μετά τον κορονοϊό.

Ο Τούρκος παρουσιαστής αντιμετωπίζει και μία μήνυση από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λόγω ενός tweet ότι έρχεται κατάσχεση καταθέσεων στο πλαίσιο του δημόσιου εράνου που κήρυξε ο Τούρκος πρόεδρος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ