Συγκλονίζει η μαρτυρία νοσηλευτή που έζησε τη φρίκη της 11ης Σεπτεμβρίου – Γιατί τον τρομάζει ο κορονοϊός

Στην επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στους Δίδυμους Πύργους στη Νέα Υόρκη ο Λούις Λόπεζ έζησε την απόλυτη φρίκη ανασύροντας από την άμορφη ατσάλινη μάζα που είχε λιώσει κομμάτια νεκρών, μέλη ακρωτηριασμένα από κορμιά. Τώρα ο 46χρονος νοσηλευτής που απαντά στις κλήσεις της Άμεσης Βοήθειας και σπεύδει με ασθενοφόρο να σώσει ασθενείς κορονοϊού, λέει ότι αυτή η μάχη είναι εφιαλτική. Ο Λούις Λόπεζ απασχολείται στον πυροσβεστικό σταθμό, στα επείγοντα περιστατικά στην Τζαμάϊκα, Κουίνς, ένα από τα επίκεντρα του κορονοϊού στη Νέα Υόρκη, Λέει ότι το να σπεύδει σε περιστατικά κορονοϊού είναι εφιαλτικό. “Αυτό είναι διαφορετικό. Είναι ένα περίεργο συναίσθημα. Νομίζεις ότι είναι γρίπη. Οι άνθρωποι απλώς πέφτουν. Είναι… ουάου . Ο ιός είναι τρομακτικός. Δεν υπάρχουν γνωστά συμπτώματα. Δεν ξέρεις ακριβώς τι γίνεται. Ο COVID-19 είναι ένας σιωπηλός δολοφόνος”. Αυτό που τον λυγίζει, όπως λέει, είναι ότι πεθαίνουν νέοι και δυνατοί άνθρωποι. “Είναι πολύ υγιείς άνθρωποι. Είναι τρομακτικό”.

Την 11η Σεπτεμβρίου ως νεαρός ιατρικός τεχνικός εκτάκτων περιστατικών είχε ρεπό, αλλά δέχθηκε ένα τηλεφώνημα και έσπευσε στο κέντρο εντολών στο Μπρούκλιν. Αυτός επιβαρύνθηκε όπως και πολλοί άλλοι συνάδελφοί του να σκάψουν και να βρουν μέσα στα αποκαΐδια στο Σημείο Μηδέν τους επιζώντες.Μετά επί μήνες έψαχνε να εντοπίσει νεκρούς ή απομεινάρια ανθρώπων που είχαν σκοτωθεί μεταφέροντάς τους στο νεκροτομείο, μία διαδικασία που διήρκεσε τέσσερις μήνες μετά την επίθεση.

“Ήταν φριχτό, αλλά τουλάχιστον την 11η Σεπτεμβρίου ξέραμε τι συνέβαινε. Ήταν μια τρομοκρατική επίθεση. Με τον ιό, δεν ξέρουμε τι γίνεται. Δεν είναι γνωστό τι συμβαίνει πίσω από την πόρτα”.

Είναι πολλοί νοσηλευτές ή μέλη πληρώματος ασθενοφόρων που εργάζονται δεύτερη βάρδια καθώς πολλοί είναι εκείνοι που μολύνθηκαν και αναρρώνουν από τον ιό.

Πηγή: New York Post

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ