Κορονοϊός: 97χρονη πρώην δεκανέας της RAF νίκησε τον ιό

Μία 97χρονη γυναίκα που υπηρέτησε ως δεκανέας στις γυναίκες της RAF στη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου είναι μία από τους μεγαλύτερους ηλικιακά ανθρώπους που νίκησαν τον κορονοϊό παρά το προχωρημένο της ηλικίας τους.

Η Τζόις Γκολντστρόου, από το Σταφορντσάιρ, βγήκε θετική στον κορονοϊό όταν έδειξε συμπτώματα στις 16 Μαρτίου. Η μητέρα τριών παιδιών εισήχθη στο νοσοκομείο όπου παρέμεινε για δύο εβδομάδες λαμβάνοντας την ανάλογη θεραπεία.

Λόγω της πανδημίας, μέλη της οικογένειάς της δεν μπορούσαν να τη δουν στο νοσοκομείο, ούτε καν η κόρη της Κέι που είχε έρθει από την Αυστραλία για να την επισκεφθεί. Ωστόσο, παρά όλα τα δεδομένα, η γυναίκα παρουσίασε θεαματική βελτίωση και νίκησε τον φονικό ιό και αφού ανέρρωσε επέστρεψε σπίτι της. Ακολουθεί ακριβώς τα βήματα μίας Ιταλίδας υπέργηρης που νίκησε τον κορονοϊό στα 104 χρονια της αφού είχε γεννηθεί μέσα στην περίοδο της ισπανικής γρίπης, αλλά και της 99χρονης Ρίτα Ρέινολντς που ειναι η πιοηλικιωένη της Βρετανίας που νικά την πανδημία.

Η Τζόις έχει έξι εγγόνια και επτά δισέγγονα. Υπηρέτησε στην Πολεμική Αεροπορία στη βάση του Σροπσάιρ, στη διάρκεια του Β Παγκόσμιου Πολέμου ενώ αργότερα κέρδισε βραβεία σε δυο βρετανικά αθλήματα όπου είχε εξαιρετικές επιδόσεις.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ