Κορονοϊός: Επιμένει ο Τραμπ – «Οι πολίτες μας θέλουν να επιστρέψουν στη δουλειά»

Ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται να επιμένει σε μία ενδεχόμενη αλλαγή στρατηγικής των ΗΠΑ σχετικά με τον κορονοϊό, με αφορμή τις επιπτώσεις που αυτός εκτιμάται ότι θα έχει στην οικονομία.

Μετά τις πρώτες δηλώσεις του που φανέρωναν ότι είναι διατεθειμένος να σταματήσει τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα, ο Αμερικανός πρόεδρος επανήλθε σήμερα με νέα ανάρτηση στο Twitter, στην οποία αναφέρει πως «οι πολίτες μας θέλουν να επιστρέψουν στη δουλειά». «Θα σεβαστούν την τήρηση της Κοινωνικής Απόστασης και όλα τα υπόλοιπα. Θα προσέχουμε τους ηλικιωμένους με προστασία και στοργή. Μπορούμε να κάνουμε δύο πράγματα μαζί. Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ (πολύ) ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!», έγραψε ο Τραμπ.

Το CNN μετέδωσε σήμερα ότι η αμερικανική κυβέρνηση σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τον Νόμο Αμυντικής Παραγωγής σήμερα προκειμένου να προμηθευτεί 60.000 κιτ διαγνωστικών εξετάσεων για τη νόσο Covid-19, καθώς καταγράφονται σοβαρές ελλείψεις σε κιτ, μάσκες, αναπνευστήρες και άλλο κρίσιμης σημασίας εξοπλισμό για τους επαγγελματίες υγείας.

Ο Πίτερ Γκέινορ, ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Περιστατικών, είπε στο CNN ότι η διοίκηση αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τον Νόμο Αμυντικής Παραγωγής, διότι «υπάρχουν κιτ διαγνωστικών εξετάσεων στα οποία πρέπει να αποκτήσουμε πρόσβαση». Θα είναι η πρώτη φορά που ο νόμος αυτός θα εφαρμοστεί για την κρίση του νέου κορονοϊού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ