Κορονοϊός: Στους 724 οι νεκροί στο Ιράν – Ξεπέρασαν τα 13.900 τα κρούσματα

Ο αριθμός των νεκρών από το νέο κορονοϊό αυξήθηκε στους 724, με 113 θανάτους κατά το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε Ιρανός αξιωματούχος στο Twitter. Ο Ιρανός αξιωματούχος πρόσθεσε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον ιό φτάνει στους 13.938.

“Κατά τις τελευταίες 24 ώρες, 1.209 νέα περιστατικά έχουν επιβεβαιωθεί…, με 113 θανάτους κατά τις τελευταίες 24 ώρες. Ο αριθμός των νεκρών έφτασε στους 724,” δήλωσε ο Αλιρεζά Βαχαμπζαντέχ, που είναι σύμβουλος του Ιρανού υπουργού Υγείας.

Την ίδια ώρα στην Ευρώπη ξεπεράστηκε το φράγμα των 2.000 θανάτων εξαιτίας του κορονοϊού, με τον παγκόσμιο απολογισμό να υπερβαίνει πλέον τους 6.000 νεκρούς παγκοσμίως και τα μέτρα περιορισμού των κινήσεων των πληθυσμών και τα κλεισίματα των συνόρων να πολλαπλασιάζονται, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Κυριακή. Αντιμέτωπες με το κλίμα πανικού που έχει προκαλέσει η επιδημία, οι κυριότερες κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως (Fed, ΕΚΤ, αυτές της Ιαπωνίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, του Καναδά, της Ελβετίας κ.ά.) άρχισαν χθες Κυριακή να λαμβάνουν συντονισμένα μέτρα για την τόνωση της ρευστότητας στις αγορές. Η αμερικανική κεντρική τράπεζα μείωσε έτσι το κατευθυντήριο επιτόκιό της κατά μία μονάδα, στο μηδέν, για να καθησυχάσει τις αγορές.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ