Κορονοϊός: Η Ιταλία επιστρατεύει συνταξιούχους γιατρούς στη μάχη κατά του ιού

Η Ιταλία άρχισε να επιστρατεύει συνταξιούχους γιατρούς στο πλαίσιο των προσπαθειών της να ενισχύει το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης με επιπλέον 20.000 προσωπικό και να καταπολεμήσει την επιδημία του κορονοϊου που εξαπλώνεται ραγδαία.

Το μέτρο αυτό είναι ένα από τα πολλά που υιοθέτησε η ιταλική κυβέρνηση στη διάρκεια μιας ολονύχτιας σύσκεψης του υπουργικού συμβουλίου που κρίθηκε αναγκαία έπειτα από τους 49 επιπλέον θανάτους από τον covid-19 που σημειώθηκαν στη χώρα.

Ο αριθμός των νεκρών από τον ιό ανήλθε σε 197. Κλιμάκιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ολοκλήρωσε την Παρασκευή την επίσκεψή του στην Ιταλία και πρότεινε στην κυβέρνηση να “συνεχίσει να επικεντρώνεται αυστηρά σε μέτρα περιορισμού” του ιού.

Η κυβέρνηση δήλωσε ότι η επιστράτευση επιπλέον γιατρών θα βοηθήσει να διπλασιαστεί ο αριθμός του προσωπικού που στελεχώνει τα τμήματα λοιμωδών νόσων και νόσων του αναπνευστικού στα νοσοκομεία της χώρας. Επίσης η κυβέρνηση πρόκειται μέσα στις επόμενες ημέρες να αυξήσει τον αριθμό των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας από 5.000 σε 7.500.

Ο αριθμός των Ιταλών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ έφθασε χθες τους 462, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα ανήλθε σε 4.636.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ