Κορονοϊός: Κλειστά τα σχολεία σε Λομβαρδία, Βένετο και Εμίλια Ρομάνια

Κλειστά έως τις 8 Μαρτίου θα παραμείνουν τα σχολεία στις περιφέρειες της Λομβαρδίας, Βένετο και Εμίλια Ρομάνια, σύμφωνα με απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης λόγω του κορονοϊού. Σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές της Ιταλίας, τα σχολικά συγκροτήματα θα λειτουργήσουν κανονικά από τη Δευτέρα.

Η Ιταλίδα υπουργός Παιδείας Λουτσία Ατσολίνα δήλωσε ότι κανένας μαθητής δεν πρόκειται να χάσει τη χρονιά εξαιτίας της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης και ότι οι εξετάσεις για το απολυτήριο λυκείου θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Στο μεταξύ, λόγω του κορονοϊού αποφασίσθηκε η ματαίωση του ετήσιου Φεστιβάλ Δημοσιογραφίας που πραγματοποιείται στην Περούτζια της κεντρικής Ιταλίας και το οποίο είχε προγραμματισθεί, φέτος, να λάβει χώρα από την 1η έως τις 5 Απριλίου.

Σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η ανησυχία των πολιτών, οι ιταλικές Αρχές αποφάσισαν να δημοσιοποιούν τα στοιχεία σχετικά με τα νέα κρούσματα του ιού, μόνον μια φορά την ημέρα -το βράδυ- και όχι δυο, όπως γινόταν έως τώρα.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πηγή φωτό: corriere.it

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ