Κορονοϊός: Πέμπτο κρούσμα στην Ελλάδα – Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα – ΒΙΝΤΕΟ

Πέμπτο κρούσμα κορονοϊού καταγράφηκε στη χώρα μας, το βράδυ του Σαββάτου. Πρόκειται για μία γυναίκα εκπαιδευτικό, η οποία ζει στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα είναι φίλη της 38χρονης ασθενούς, η οποία ήταν η πρώτη που νόσησε στη χώρα μας από τον κορονοϊό, έπειτα από το ταξίδι της στο Μιλάνο.

Η εκπαιδευτικός νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ, που αποτελεί νοσοκομείο αναφοράς, και σε ειδικό θάλαμο αρνητικής πίεσης. Στο ίδιο νοσοκομείο, εξάλλου, νοσηλεύεται και η 38χρονη.

Υπενθυμίζεται πως στη Θεσσαλονίκη έχουν επιβεβαιωθεί τρία κρούσματα έως τώρα. Πρόκειται για την 38χρονη, τον γιο της και την εκπαιδευτικό φίλη της. Στην Αθήνα, δύο είναι τα κρούσματα κορονοϊού. Πρόκειται για μία 40χρονη και μία 36χρονη, που επίσης είχαν ταξιδέψει στην Ιταλία.

Μίλησε για πρώτη φορά η 40χρονη ασθενής στην ΑθήναΓια την περιπέτειά της ώσπου να κάνει την ειδική εξέταση και να διαγνωσθεί με τον κορονοϊό μίλησε στην Τατιάνα Στεφανίδου στον ΣΚΑΪ η 40χρονη, το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της επιδημίας στην Αθήνα.

Όπως ανέφερε η γυναίκα “επέστρεψα το βράδυ του Σαββάτου από το Μιλάνο. Την Κυριακή ήμουν στο σπίτι με την οικογένειά μου. Δευτέρα πήγα κανονικά στη δουλειά μου. Την Τρίτη δεν είχα παρουσιάσει κανέναν σύμπτωμα, ούτε συνάχι ούτε τίποτα απολύτως. Την Τρίτη το απόγευμα μας εστάλη στην εργασία που βρίσκομαι μία οδηγία από ΕΟΔΥ ότι όσοι συμπολίτες έχουν ταξιδέψει στο Μιλάνο και την Κίνα και έχουν κάποια ένδειξη κρυολογήματος ή συνάχι ή πυρετό να πάνε να εξεταστούν. Αυτό συνέβη Τρίτη βράδυ που εγώ έχω ήδη επιστρέψει και Τετάρτη πρωί παρουσίασα πυρετό 38,2.Αυτό είναι αρκετό να πάω να εξεταστώ και κατόπιν καθοδήγησης του γιατρού της τράπεζας, όπου εργάζομαι, μου ζήτησε να πάω στα νοσοκομεία αναφοράς για να εξεταστώ. Επικοινώνησα και με τον ΕΟΔΥ και μου έδωσε οδηγίες να φορέσω μάσκα εγώ η ίδια, να μπω σε ιδιωτικό αυτοκίνητο όχι σε μεταφορικό μέσο ή σε ταξί. Και οι δύο, με τον σύζυγο μου, φορώντας μάσκες πήγαμε στο “Σωτηρία”” ανέφερε η γυναίκα προσπαθώντας να διευκρινίσει τα όσα λέγονται για το πώς χειρίστηκε το θέμα.

Και συνέχισε λέγοντας: “Έχοντας αυτές τις οδηγίες ζήτησα από άτομο που βοηθάει στο σπίτι να μου βρει μάσκα, που ήταν εξαντλημένες. Ζήτησα από τον γιο μου που ήταν στο σχολείο στην επιστροφή να μου φέρουν μάσκα από όποιο φαρμακείο συναντούσαν. Ήρθε ο σύζυγός μου έχοντας βρει μάσκα και οι δύο φορώντας μάσκες πήγαμε στο “Σωτηρία”. Πήγα όπως με είχαν καθοδηγήσει και δήλωσα στο κουβούκλιο, εκεί στο αυτοκίνητο που βρίσκεται στην είσοδο του νοσοκομείου. Με πήγαν στο πρωτόκολλο, στο κουβούκλιο της παραλαβής και καταγράφει ο γιατρός τον λόγο για τον οποίο ήμουν εκεί. Επεσήμανα ότι έρχομαι από το Μιλάνο και επειδή έχω τον πυρετό, ελαφρύ γιατί είχε πέσει, είπα ότι πρέπει να με βάλετε σε προτεραιότητα για να μην υπάρξει κίνδυνος για τους λοιπούς ασθενείς. Με πάνε στο πρωτόκολλο. Ήταν μπροστά μου ήδη άλλοι δύο. Μου έδωσαν αριθμό προτεραιότητας το 166 το βράδυ της Τετάρτης και με το χαρτί περίμενα στην αίθουσα αναμονής των ασθενών και είδα ότι ήταν στο 133. Ξαναπήγα και τους το είπα ότι μπροστά μου υπάρχουν 35 ασθενείς και δίπλα μου ήταν ασθενείς κατάκοιτοι και τους επεσήμανα ότι αν είμαι θετική δεν πρέπει να εκτεθώ και να εκθέσω άλλους. Ξαναπήγα στον γιατρό αλλά είπε ότι δεν χρήζει η περίπτωσή μου να μπω σε προτεραιότητα. Έπρεπε να περιμένω 4 – 5 ώρες… Μέσα σε 45′ που περίμενα από το 133 είχε πάει στο 135… Πήγα και ενημέρωσα τον γιατρό να μου πει ποια είναι η διαδικασία για να πάω την επόμενη μέρα να υποβληθώ στο τεστ. “Μου είπε ότι η εικόνα μου δεν είναι κάτι το ανησυχητικό και έτσι στις 6 το πρωί της επομένης μαζί με τον σύζυγό μου και σε συνεννόηση με λοιμοξιωλόγο πήγαμε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο .Αμέσως με παρέλαβε γιατί ήμουν το πρώτο περιστατικό .Είναι ανεπίτρεπτο να γράφονται πράγματα που στοχοποιούν ανθρώπους”.

Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΪ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ