Κορονοϊός: Στην Κίνα καταστρέφουν χαρτονομίσματα που “μολύνθηκαν” από τον ιό

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας η κεντρική τράπεζα της Κίνας θα καταστρέψει μεγάλη ποσότητα μετρητών σε περιοχές που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό με στόχο να αποτρέψει περαιτέρω μετάδοση του ιού.

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας διέταξε την απόσυρση μεγάλης ποσότητας χαρτονομισμάτων που βρίσκονταν σε κυκλοφορία σε νοσοκομεία,αγορές ζώων και λεωφορεία κοντά στα επίκεντρα του ιού στην χώρα,με στόχο την καταστροφή χαρτονομισμάτων για τα οποία υπάρχει φόβος ότι μπορεί στο μέλλον να μολυνθούν,όπως αναφέρει το South China Morning Post.

Άλλες περιοχές της χώρας θα είναι υποχρεωμένες να κρατάνε κλειδωμένα τα χαρτονομίσματά τους για διάστημα δύο εβδομάδων προτού τα επιστρέψουν στις κεντρικές τράπεζες, ενώ οι περιοχές με λιγότερη έκθεση στον ιό θα πρέπει να κρατάνε κλειδωμένα σε καραντίνα τα χαρτονομίσματα για διάστημα μιας εβδομάδας, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Κατά την διάρκεια της καραντίνας τα χαρτονομίσματα θα υποβάλλονται σε απολυμαντική διαδικασία η οποία θα περιλαμβάνει μέχρι και υπεριώδη ακτινοβολία. Χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής κυβερνήτης του PBOC. Fan Yifei, ανέφερε ότι τα χρήματα που προέρχονται από περιοχές που έχουν μεγάλο βαθμό έκθεσης στον ιό θα απολυμαίνονται με υπεριώδεις ακτινοβολίες και θα κλειδώνονται για τουλάχιστον δύο εβδομάδες προτού κυκλοφορήσουν ξανά.

Ήδη στο χρονικό διάστημα ανάμεσα στις 3 και τις 13 του Φεβρουαρίου 7,8 δις γιουάν ή περίπου 1,1 δις δολλάρια, αποσύρθηκαν από την κυκλοφορία στην επαρχία της Γκουαντόνγκ. Παράλληλα όπως αναφέρει το South China Morning Post στο ίδιο χρονικό διάστημα 3 δις γιουάν,επέστρεψαν ξανά στην κυκλοφορία στην ίδια περιοχή.

Εκτός αυτού η κινεζική κυβέρνηση έχει σταματήσει την διακίνηση μετρητών μεταξύ των επαρχιών,καθώς επίσης και μεταξύ των πόλεων που έχουν μολυνθεί σε μεγαλύτερο βαθμό από την επιδημία,αναφέρουν πηγές του Bloomberg.

Την ίδια στιγμή,η κεντρική τράπεζα θα τυπώσει 600 δις γουαν ( περίπου 85,6 δις δολλάρια) στην επαρχία της Χουμπέι -το επίκεντρο του ιού-,με στόχο το να αποτρέψει τυχόν διακοπή παροχής χρημάτων στην συγκεκριμένη επαρχία λόγω της απόσυρσης των ήδη υφιστάμενων χαρτονομισμάτων.

Πηγή: nypost.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ