Κορονοϊός: Στους 213 οι νεκροί – Παγκόσμιος συναγερμός από τον Π.Ο.Υ.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας γνωστοποίησε ότι 213 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την επιδημία ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κορονοϊός προσθέτοντας ότι επιβεβαιώθηκαν 1.982 νέα κρούσματα του 2019-nCoV.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων σε όλη την κινεζική επικράτεια έφθασε τα 9.692, διευκρίνισε η Επιτροπή σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Το Πεκίνο αναλαμβάνει πρωτοβουλία για να επαναπατριστούν κάτοικοι της Ουχάν από το εξωτερικό

Η κυβέρνηση της Κίνας θα στείλει πολιτικά αεροσκάφη σε άλλα κράτη για να παραλάβουν κατοίκους της πόλης Ουχάν ώστε να επιστρέψουν «όσο πιο γρήγορα είναι δυνατόν» , ανακοίνωσε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών. Το Πεκίνο πήρε την απόφαση να παρέμβει στο ζήτημα εξαιτίας «των πρακτικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν στο εξωτερικό κάτοικοι της επαρχίας Χουμπέι και ειδικά αυτοί της Ουχάν», της μεγαλούπολης των 11 εκατομμυρίων κατοίκων που μετατράπηκε σε επίκεντρο της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Χουά Τσουνγίνγκ. Η Ουχάν και η επαρχία Χουμπέι έχουν πρακτικά αποκοπεί από τον υπόλοιπο κόσμο, με την επιβολή αυστηρών περιορισμών στις μετακινήσεις εδώ και μία εβδομάδα, στο πλαίσιο των δραστικών μέτρων που έχουν λάβει οι Αρχές για να ανακόψουν την εξάπλωση της επιδημίας.

ΠΟΥ: Παγκόσμιος συναγερμός για τον κορονοϊό

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αποφάσισε ότι η επιδημία του νέου κορονοϊού στην Κίνα συνιστά έκτακτη ανάγκη δημόσιας υγείας διεθνούς ανησυχίας.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους ανακοίνωσε την απόφαση έπειτα από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτάκτων Αναγκών, ενός ανεξάρτητου πάνελ ειδικών, την ώρα που έχουν καταγραφεί κρούσματα του νέου κορονοϊού σε τουλάχιστον 18 χώρες.

«Η μεγαλύτερη ανησυχία μας είναι το ενδεχόμενο ο ιός να εξαπλωθεί σε χώρες τα συστήματα υγείας των οποίων είναι πιο αδύναμα (…). Δεν πρόκειται για μια ψήφο περιφρόνησης προς την Κίνα», υπογράμμισε ο ίδιος.

Λήξη συναγερμού στη Θεσσαλονίκη: Δεν υπάρχει κρούσμα κορονοϊού στο ΑΧΕΠΑ

Ο 60χρονος που είχε μπει σε καραντίνα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης δεν έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό. Τα δείγματα από τις ιατρικές εξετάσεις του ασθενούς βγήκαν αρνητικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο 60χρονος εισήχθη στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ με συμπτώματα γριπώδους συνδρόμου και λόγω του γεγονότος πως είχε ταξιδέψει στην Ουχάν, όπου πρωτοεμφανίστηκε ο ιός, μπήκε σε θάλαμο απομόνωσης.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ