Ο Τραμπ μπλοκάρει την έκδοση βιβλίου του Μπόλτον

Ο Τραμπ θέλει να μπλοκάρει την έκδοση του βιβλίου που γράφει ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Μπόλτον, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας στις ΗΠΑ με τις αποκαλύψεις που φέρεται να κάνει στο βιβλίο για τις παρεμβάσεις του Αμερικανού προέδρου σχετικά με τη χορήγηση βοήθειας στην Ουκρανία.

Ο Λευκός Οίκος ενημέρωσε τον Μπόλτον ότι το βιβλίο του φαίνεται ότι περιέχει «σημαντικό αριθμό απόρρητων πληροφοριών» και για τον λόγο αυτόν δεν μπορεί να εκδοθεί στην παρούσα μορφή του.

Η επιστολή εστάλη από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου στον δικηγόρο του Μπόλτον, τον Τσαρλς Κούπερ. Σύμφωνα με το Reuters, η επιστολή αναφέρει ότι το χειρόγραφο περιέχει υλικό που θεωρείται «άκρως απόρρητο».

«Με βάση την ομοσπονδιακή νομοθεσία και τις συμφωνίες εμπιστευτικότητας που υπέγραψε ο πελάτης σας ως προϋπόθεση για να αποκτήσει πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες, το χειρόγραφο δεν επιτρέπεται να εκδοθεί ή να αποκαλυφθεί με άλλον τρόπο, αν δεν διαγραφούν αυτές οι απόρρητες πληροφορίες», αναφέρει η επιστολή.

Αποσπάσματα του βιβλίου του Μπόλτον διέρρευσαν την Κυριακή από την εφημερίδα New York Times, εν μέσω της δίκης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στη Γερουσία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ