Σύγκρουση αλιευτικού με πετρελαιοφόρο στον Βόσπορο – Τρεις αγνοούμενοι

Τρεις άνθρωποι που επέβαιναν σε τουρκικό αλιευτικό φέρονται ως αγνοούμενοι μετά τη σύγκρουση με ένα ρωσικής σημαίας πετρελαιοφόρο στον Βόσπορο, σύμφωνα με το τουρκικό λιμενικό.

Η σύγκρουση σημειώθηκε λίγο πριν από τα ξημερώματα στην περιοχή Σαριγέρ, βόρεια της Κωνσταντινούπολης.

Το αλιευτικό βυθίστηκε μετά τη σύγκρουση, όμως διασώστες κατάφεραν να περισυλλέξουν τρεις από τους έξι επιβαίνοντες σε αυτό, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπολοίπων, διευκρίνισε το λιμενικό σε ανακοίνωσή του.

Το ατύχημα αυτό σημειώθηκε την ώρα που μαίνεται αντιπαράθεση στην Τουρκία αναφορικά με τη δημιουργία μιας διώρυγας στην Κωνσταντινούπολη η οποία θα συνδέει τη Μαύρη Θάλασσα με τη Μεσόγειο και την οποία επιθυμεί ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά βρίσκει αντίθετο τον δήμαρχο της πόλης Εκρέμ Ιμάμογλου.

Η τουρκική κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι η διώρυγα αυτή θα μετατρέψει την Κωνσταντινούπολη σε πόλο έλξης και θα αποφορτίσει τα στενά του Βοσπόρου, μια από τις πιο πολυσύχναστες θαλάσσιες οδούς παγκοσμίως.

Οι επικριτές του σχεδίου καταγγέλλουν μία ακόμη «τρέλα» του Ερντογάν που θα βυθίσει ακόμη περισσότερο στο χρέος την Τουρκία και θα ωφελήσει κυρίως τους επιχειρηματίες που πρόσκεινται στον Τούρκο πρόεδρο.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Anadolu Agency

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ