“Χαμός” στις ΗΠΑ με fake SMS σε νεοσύλλεκτους με “φύλλο πορείας” το Ιράν

Μηνύματα απεστάλησαν σε χιλιάδες νεαρούς στις ΗΠΑ, τα οποία τους καλούν να παρουσιαστούν στην πλησιέστερη μονάδα, για να αναχωρήσουν για το Ιράν!

“Ο Αμερικανικός στρατός δεν στρατολογεί νέους Αμερικανούς και σίγουρα δεν το κάνει με μήνυμα κειμένου sms”. Αυτό δηλώνουν αξιωματικοί του Στρατού των ΗΠΑ, μετά από μια “πλημμύρα” ψευδών μηνυμάτων τα οποία σκόρπισαν πανικό στους νεαρούς Αμερικανούς που έντρομοι κατέκλυσαν με τηλεφωνήματα και ηλεκτρονικά μηνύματα τα κέντρα κατάταξης.

Τι έχει συμβεί; Όπως αναφέρει -σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters- η Διοίκηση Στρατολογίας του Αμερικανικού Στρατού, έλαβε γνώση πως ψευδή μηνύματα απεστάλησαν σε χιλιάδες νεαρούς Αμερικανούς σε όλη τη χώρα, τα οποία τους καλούν να παρουσιαστούν στην πλησιέστερη μονάδα, για να αναχωρήσουν από τις ΗΠΑ για το… Ιράν!

Μάλιστα σε ένα από τα μηνύματα που απεστάλησαν αναφέρεται πως αν ο αποδέκτης του αρνηθεί να παρουσιαστεί, κινδυνεύει με πρόστιμο και ποινή φυλάκισης.

Τα μηνύματα αυτά άρχισαν να φτάνουν στους νεαρούς Αμερικανούς λίγες μέρες μετά την εντολή του Ντόναλντ Τραμπ για τον φόνο του Στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί, που αύξησε τους φόβους για μια νέα σύγκρουση στην Μέση Ανατολή. Υπενθυμίζεται δε πως επίσης πριν λίγες ημέρες οι ΗΠΑ έστειλαν 3.000 στρατιώτες στην Μέση Ανατολή.

Μια δημοσκόπηση του Reuters και της εταιρείας Ipsos η οποία δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη, έδειξε πως το 71% των ενήλικων Αμερικανών πιστεύει πως οι ΗΠΑ και το Ιράν θα βρεθούν σε εμπόλεμη κατάσταση μέσα στα επόμενα λίγα χρόνια.

Δεν είναι ακόμη γνωστό ποιός ήταν ο αποστολέας των ψευδών μηνυμάτων περί επιστράτευσης, αλλά σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα για τον εντοπισμό του.

Πηγή: Reuters

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ