Ερντογάν: Καμία πιθανότητα επιβίωσης σχεδίου στην Αν. Μεσόγειο, αν δεν περιλαμβάνει την Τουρκία – ΒΙΝΤΕΟ

Για πολλοστή φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φρόντισε να προκαλέσει με τις δηλώσεις του για την Ανατολική Μεσόγειο.Συγκεκριμένα, στις δηλώσεις του κατά την τελετή εγκαινίων του αγωγού Turkish Stream, ο Τούρκος Πρόεδρος υποστήριξε πως η χώρα του δικαίωμα παρέμβασης σε κάθε σχέδιο στην ανατολική Μεσόγειο.Συγκεκριμένα είπε: «O στόχος των ερευνών μας στην ανατολική Μεσόγειο είναι η προστασία των δικαιωμάτων της Τουρκίας και της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου». Στην ανατολική Μεσόγειο από διπλωματική, νομική και οικονομική άποψη, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα επιβίωσης σχεδίου αν δεν περιλαμβάνει την Τουρκία. Φυσικά και η Τουρκία θα έχει δικαίωμα λόγου για κάθε σχέδιο στην ανατολική Μεσόγειο αφού έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή».Πριν από την έναρξη των συνομιλιών ο Ερντογάν υποδέχθηκε τον Πούτιν στην είσοδο του συνεδριακού κέντρου Χαλίτς.

Εν συνεχεία και οι δύο ανέβηκαν στον δεύτερο όροφο, στην αίθουσα όπου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των δύο ηγετών. Στην κατ’ ίδιαν συνάντηση, εφόσον εκρίνετο αναγκαίο, θα συμμετείχαν στη συνέχεια οι αρμόδιοι υπουργοί που συμμετείχαν στις δύο αντιπροσωπείες.

Τη ρωσική πλευρά στις συνομιλίες αυτές εκπροσωπούν ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου Γιούρι Ουσακόφ, ο ειδικός απεσταλμένος του Ρώσου προέδρου για τη Συρία Αλεξάντρ Λαβρέντιεφ, ο υπουργός Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ , ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο επικεφαλής της Rosatom Αλεξέι Λιχατσόφ και άλλοι.Πηγή: ΑΜΠΕ, Anadolu

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ