Κηδεία Σουλεϊμανί: Ποδοπατήθηκαν διαδηλωτές – Δεκάδες νεκροί – Αναβλήθηκε η ταφή

Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών από την τραγωδία που σημειώθηκε πριν από την ταφή του Ιρανού υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί στη γενέτειρά του, την πόλη Κερμάν του Ιράν, όπου δεκάδες άνθρωποι ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου.

Όπως αναφέρει το skynews ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε στους 40 και 213 άτομα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της κηδείας του Σουλεϊμανί, ο οποίος σκοτώθηκε σε αμερικανικό αεροπορικό βομβαρδισμό στη Βαγδάτη.

Εξαιτίας του φονικού ποδοπατήματος οι επικήδειες εκδηλώσεις και ο ενταφιασμός του αναβλήθηκαν.

“Σήμερα εξαιτίας του έντονου συνωστισμού του κόσμου, δυστυχώς κάποιοι συμπολίτες μας που θρηνούσαν τραυματίστηκαν και κάποιοι άλλοι σκοτώθηκαν”, ανέφερε ο επικεφαλής της ιρανικής υπηρεσίας έκτακτων περιστατικών μιλώντας στην κρατική τηλεόραση.

Προσοχή – Ακολουθούν σκληρές εικόνες

H σορός του υποστράτηγου Ιρανού υποστράτηγου, πρώην διοικητή της Δύναμης Αλ Κουντς των Φρουρών της Επανάστασης, είχε μεταφερθεί οδικώς στη γενέτειρά του.

Η ιρανική κρατική τηλεόραση μετέδιδε από το πρωί σε απευθείας σύνδεση πλάνα που δείχνουν χιλιάδες ανθρώπους, πολλούς στα μαύρα, να έχουν βγει στους δρόμους για να θρηνήσουν τον ανώτατο αξιωματικό, ο οποίος για ορισμένους αναλυτές ήταν ατύπως ο δεύτερος ισχυρότερος άνθρωπος στη χώρα.

ΦΩΤΟ:Erfan Kouchari/Tasnim News Agency via AP

Πηγή ΒΙΝΤΕΟ: YouTube/The Live Tv, The Current Affairs

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ