Σάλος στη Μεγάλη Βρετανία με τον γιο πολιτικού – Επιτέθηκε σε αστυνομικούς – ΦΩΤΟ

Σάλο προκάλεσε ο γιος της “σκιώδους” υπουργού Εσωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας Νταϊάν Άμποτ, Τζέιμς Άμποτ Τόμπσον 28 ετών, κατηγορούμενος για επίθεση σε αστυνομικούς σε περιστατικό που σημειώθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών.

Ο νεαρός άνδρας συνελήφθη την Παρασκευή όταν αστυνομικοί εκλήθησαν στο υπουργείο στο Ουεστμίνστερ, όπου εργαζόταν στο παρελθόν. Ακολούθως του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για επίθεση επειδή δάγκωσε ένα μέλος του πληρώματος ασθενοφόρου και έναν αξιωματικό.

Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο, ο Άμποτ-Τόμπσον κατηγορείται ότι έφτυσε και γρονθοκόπησε έναν αξιωματικό ενώ δάγκωσε τον αντίχειρα ενός άλλου. Δόθηκε εγγύηση και αναμένεται να επανεμφανιστεί στο δικαστήριο τον Φεβρουάριο. Ως τότε βέβαια η μητέρα του, μετά τη διεξαγωγή των γενικών εκλογών, μπορεί να έχει διοριστεί υπουργός Εσωτερικών αν οι Εργατικοί καταλάβουν την εξουσία. Τότε θα είναι και επικεφαλής των δυνάμεων ασφαλείας, όπως και του Αστυνομικού Σώματος.

Ο 28χρονος εργαζόταν σε διπλωματική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών στο Λονδίνο για δυόμισι χρόνια ενώ ακολούθως μετατέθηκε στη βρετανική πρεσβεία στη Ρώμη έως τον Ιούνιο εφέτος όταν αποσπάστηκε στην εταιρεία συμβούλων HewardMills, από την οποία ωστόσο έχει φύγει. Η Άμποτ χώρισε από τον σύζυγό της, τον αρχιτέκτονα από την Γκάνα, Ρίτσαρντ Τόμπσον, έναν χρόνο μετά τη γέννηση του Τζέιμς, ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο πολιτικής διένεξης το 2003 όταν η Αριστερή στις πολιτικές πεποιθήσεις της μητέρα του κατηγορήθηκε για υποκρισία επειδή τον έστελνε σε πανάκριβο ιδιωτικό σχολείο.

σχολίασε κι εσύ