Μετά την… απόλυση της παλλακίδας του ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης “ξήλωσε” 6 αξιωματούχους – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Όλους τους τίτλους αφαίρεσε από την παλλακίδα του ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης Μάχα Βαγιραλονγκόρν, μήνες μόλις μετά την απόδοση αυτού του τίτλου, τον πρώτο σε περίπου έναν αιώνα, κατηγορώντας την για απιστία. Αμέσως μετά προχώρησε στην απόλυση 6 ανώτερων αξιωματούχων των ανακτόρων τους οποίους κατηγορεί για πειθαρχικά παραπτώματα που βλάπτουν τη μοναρχία.

Επίσης, αφαίρεσε από όλους τους τίτλους τους. Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για έναν “νοσοκόμο σε υπηρεσία φύλαξης υπνοδωματίου”, έναν κτηνίατρο, έναν ανώτερο αστυνομικό αξιωματικό και δύο βασιλικούς φρουρούς, όπως μετέδωσε η εφημερίδα των ανακτόρων “Royal Gazette”.

Στην ανακοίνωση του παλατιού, η τέως, πλέον, παλλακίδα του βασιλιά, κατηγορείται για απιστία στο βασιλιά αλλά και ότι λόγω προσωπικών φιλοδοξιών αντιμαχόταν τη βασίλισσα, η οποία παντρεύτηκε τον βασιλιά τον Μάιο, ημέρες πριν από τη λαμπερή ενθρόνισή του. Η απόλυση των 6 αξιωματούχων δεν συνδέεται άμεσα με τη δυσμένεια της βασιλικής ερωμένης.

Διορίστηκε επίσημα ερωμένη του βασιλιά τον Αύγουστο, παραδεχόμενος έτσι δημοσίως την πολυγαμία του. Η γυναίκα ήταν μέρος της προσωπικής του φρουράς. Ο συγκεκριμένος θεωρείται ο πλέι-μπόι βασιλιάς της Ταϊλάνδης καθώς έχει παντρευτεί τέσσερις φορές και προκάλεσε σκάνδαλο όταν φωτογραφήθηκε με κοντό, στενό μπλουζάκι και με τατουάζ, για το οποίο ισχυρίστηκε ότι είναι ψεύτικο.

Παράλληλα, η εκπεσούσα παλλακίδα κατηγορείται ότι με της πράξεις της δεν τίμησε τον βασιλιά και δεν αντιλαμβάνεται τη βασιλική παράδοση. “Οι πράξεις της ωφελούν μόνο τον εαυτό της” προστίθεται στην ανακοίνωση όπου επισημαίνεται ότι επιχειρεί να εξισωθεί με τη βασίλισσα, κάτι που δείχνει ασέβεια στην αυτού μεγαλειότητά του και προκαλεί διχασμούς και παρεξηγήσεις. Της αφαιρέθηκαν οι στρατιωτικές τιμές της, τα μετάλλιά της και οι βασιλικοί τίτλοι.

Πηγή: Daily Mail, The Sun, Guardian, Πηγή φωτό: AP, Reuters

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ