Φλέγεται η Καταλονία – Σφοδρές συγκρούσεις διαδηλωτών με αστυνομικούς – Η Μαδρίτη στέλνει την πολιτοφυλακή – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Κλιμακώθηκαν οι βίαιες συγκρούσεις αργά το βράδυ της Παρασκευής στη Βαρκελώνη, με διαδηλωτές να στήνουν οδοφράγματα και η αστυνομία να προσπαθεί να τους διασκορπίσει χρησιμοποιώντας πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα, σύμφωνα με ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου.

Αυτές οι βίαιες συγκρούσεις, οι οποίες έχουν βυθίσει στο χάος το κέντρο της πόλης, σημειώνονται κατά την πέμπτη μέρα κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας ενάντια στην καταδίκη των Καταλανών αυτονομιστών ηγετών σε βαριές ποινές κάθειρξης από την ισπανική δικαιοσύνη για τον ρόλο τους στην απόπειρα απόσχισης το 2017.

Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου 525.000 άνθρωποι κατέκλυσαν χθες Παρασκευή τους δρόμους της Βαρκελώνης.Διαδηλωτές, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, συγκρούστηκαν σφοδρά με την αστυνομία στο κέντρο της Βαρκελώνης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου 525.000 άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους της Βαρκελώνης για να διαμαρτυρηθούν για την καταδίκη των Καταλανών αυτονομιστών ηγετών σε βαριές ποινές κάθειρξης από την ισπανική δικαιοσύνη για τον ρόλο τους στην απόπειρα απόσχισης το 2017.

Tο υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας γνωστοποίησε το βράδυ της Παρασκευής ότι έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη της ισπανικής πολιτοφυλακής στα περίχωρα της Βαρκελώνης.

Πηγή: El Pais, ΑΠΕ-ΜΠΕ, El mundo

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ