Ο Τραμπ απειλεί ξανά την Τουρκία: Κυρώσεις αν δεν τηρηθούν οι κανόνες στη Συρία

“Η Τουρκία σχεδίαζε για πολύ καιρό να επιτεθεί στους Κούρδους. Αυτοί πολεμούν αιώνια”, δήλωσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, επαναλαμβάνοντας την προειδοποίηση να πλήξει οικονομικά την Τουρκία εάν δεν τηρήσει τους κανόνες.

Ο Τραμπ ανακοίνωσε την Κυριακή την απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από την βορειοανατολική Συρία, δίνοντας με αυτήν του την απόφαση το πράσινο φως στην Τουρκία ξεκινήσει την στρατιωτική επιχείρηση.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος λίγες ώρες μετά την έναρξη της τουρκικής εισβολής στη Συρία, τόνισε πως η στρατιωτική επιχείρηση της Άγκυρας είναι “κακή ιδέα”.

Ο Τραμπ εξέφρασε την ευχή ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ενεργήσει με όσο πιο “λογικό” και “ανθρώπινο” τρόπο είναι δυνατό, απειλώντας σε διαφορετική περίπτωση, ότι θα “αφανίσει” την τουρκική οικονομία.

“Δεν έχουμε στρατιώτες, ούτε στρατό οπουδήποτε κοντά στην περιοχή της στρατιωτικής επίθεσης. Προσπαθώ να τερματίσω τους ατελείωτους πολέμους. Μιλώ και στις δύο πλευρές”, έγραψε ο Τραμπ σε ανάρτηση του στο Twitter.

“Κάποιοι θέλουν από εμάς να στείλουμε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην περιοχή και να ξεκινήσουμε από την αρχή έναν καινούργιο πόλεμο. Η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Άλλοι λένε να μείνουμε μακριά, αφήστε τους Κούρδους να πολεμήσουν τις δικές τους μάχες (ακόμη και με την οικονομική μας βοήθεια). Εγώ λέω, να πληγεί η Τουρκία πολύ σκληρά οικονομικά και με κυρώσεις αν δεν τηρήσουν τους κανόνες! Παρακολουθώ προσεκτικά”, υποστήριξε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Anadolu

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ