Ένταση και δακρυγόνα σε νέα διαδήλωση στο Χονγκ Κονγκ

Χρήση δακρυγόνων εναντίον διαδηλωτών έκανε η αστυνομία στην εργατική συνοικία Σαμ Σούι Πο, καθώς άλλη μια ημέρα διαμαρτυρίας εξελίχθηκε σε αντιπαράθεση ανάμεσα στην αστυνομία και ακτιβιστές.

Οι βίαιες διαδηλώσεις συνεχίζονται για δέκα διαδοχικά σαββατοκύριακα ενώ έχουν βυθίσει το Χονγκ Κονγκ στη σοβαρότερη πολιτική κρίση εδώ και δεκαετίες.

Χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας συγκεντρώθηκαν και έκαναν πορείες στο Χονγκ Κονγκ αψηφώντας για μια ακόμη φορά τη σχετική απαγόρευση της αστυνομίας. Οι Αρχές είχαν απαγορεύσει τη διαδήλωση που άρχισε το απόγευμα της Κυριακής (τοπική ώρα) με συμμετοχή πολλών χιλιάδων ανθρώπων στη Σαμ Σούι Πο. Εξάλλου ,νωρίς το απόγευμα, διαδηλωτές συγκεντρώνονταν στο Βικτόρια Παρκ, απ’ όπου επρόκειτο να αρχίσουν μια πορεία που δεν έχει εγκριθεί από την αστυνομία.

Η αστυνομία επέτρεψε τη συγκέντρωση στο Βικτόρια Παρκ, όμως όχι και την πορεία που είχε προγραμματισθεί να αρχίσει από εκεί και να κατευθυνθεί προς το ανατολικό τμήμα του νησιού του Χονγκ Κονγκ. Παράλληλα μερικές εκατοντάδες διαδηλωτές συνέχιζαν σήμερα για τρίτη διαδοχική ημέρα την καθιστική διαμαρτυρία στο διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ ζητώντας την υποστήριξη των ξένων επισκεπτών που φθάνουν εκεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ