Άλλοι τέσσερις διαδηλωτές σκοτώθηκαν στο Σουδάν

Τέσσερις διαδηλωτές σκοτώθηκαν χθες Πέμπτη, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στην Ομντουρμάν, τη δίδυμη πόλη της πρωτεύουσας του Σουδάν, δήλωσαν γιατροί, μερικές ώρες πριν από την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ των στρατηγών και εκπροσώπων του κινήματος διαμαρτυρία για να διευθετηθούν τα ζητήματα που εκκρεμούν για την εφαρμογή της συμφωνίας πολιτικής μετάβασης που κλείστηκε τη 17η Ιουλίου στην αφρικανική χώρα.

«Τέσσερις διαδηλωτές σκοτώθηκαν από σφαίρες και πολλοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στην Ομντουρμάν», ανέφερε σε ανακοίνωσή της επιτροπή γιατρών προσκείμενη στο κίνημα διαμαρτυρίας.

Χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν χθες σε πολλές πόλεις του Σουδάν για να διαμαρτυρηθούν για τους θανάτους νωρίτερα αυτή την εβδομάδα άλλων έξι διαδηλωτών, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων μαθητών λυκείου.

Οι έξι διαδηλωτές σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για τις ελλείψεις ψωμιού και καυσίμων στην πόλη Αλ Ομπέιντ, στην Πολιτεία Βόρειο Κορντοφάν (κεντρικά). Έξι σκοτώθηκαν από σφαίρες και άλλοι περίπου εξήντα τραυματίστηκαν.

Πηγή : ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ