Η εκλογή Μητσοτάκη «πάγωσε» την τουρκική αντιπολίτευση: Ο αδελφός της Μπακογιάννη που είχε σκληρή πολιτική απέναντι μας, κέρδισε τις εκλογές

Την έντονη δυσαρέσκειά της για το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών και την ανάδειξη του Κυριάκου Μητσοτάκη σε νέο πρωθυπουργό της χώρας εκφράζει η τουρκική αντιπολίτευση, τη στιγμή που οι Ερντογάν και Τσαβούσογλου έστελναν συγχαρητήριαΣυγκεκριμένα, σε λογαριασμό στο Twitter της σελίδας «CHP Son Haber» που φιλοξενεί ειδήσεις για το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη γείτονα αναφέρθηκε πως «ο “Αλί Μπαμπατζάν” της Ελλάδας νίκησε στις εκλογές. Ο άνθρωπος των διεθνών τραπεζών στην Ελλάδα της κρίσης έδιωξε τον Τσίπρα. Είναι αδελφός της Ντόρας Μπακογιάννη, πρώην Υπουργού Εξωτερικών, που είχε σκληρή πολιτική απέναντι στην Τουρκία».

Και επειδή πολλοί να αναρωτιέστε ποιος είναι ο Αλί Μπαμπαράζ. Είναι Τούρκος πολιτικός, ο οποίος το 2007 διορίστηκε Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας στη νέα, τότε, κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στο πόστο αυτό διαδέχθηκε τον Αμπντουλάχ Γκιούλ, ο οποίος διετέλεσε στην συνέχεια πρόεδρος της χώρας. Πριν γίνει Υπουργός Εξωτερικών, ο Μπαμπατζάν είχε διατελέσει Υπουργός Οικονομίας.Πρόσφατα, ο Αλί Μπαμπατζάν προανήγγειλε τη δημιουργία νέου κόμματος. Ο άλλοτε συνοδοιπόρος του Ερντογάν ανακοίνωσε ότι με τη στήριξη του πρώην προέδρου, Αμπντουλάχ Γκιούλ, θα προχωρήσει το ερχόμενο φθινόπωρο στη σύσταση δικού του πολιτικού φορέα. Το κόμμα της νυν αντιπολίτευσης θεωρεί πως αυτός ο φορέας μπορεί να κόψει πολλές ψήφους από το CHP και δέχεται τα πυρά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ