Ιστορική σύμπτωση: Ο μόνος κληρονόμος του Ναπολέοντα Βοναπάρτη παντρεύεται ανιψιά της Αυστριακής συζύγου του Κορσικανού – ΦΩΤΟ

Αδιανόητα είναι τα παιχνίδια της μοίρας καθώς έπειτα από 209 χρόνια, ο μοναδικός κληρονόμος του Ναπολέοντα Βοναπάρτη, ο Ζαν Κριστόφ Ναπολέων Βοναπάρτης, παντρεύεται την αγαπημένη του, που δεν είναι άλλη από την εγγονή του τελευταίου Αυστριακού αυτοκράτορα Κάρολου Α’ και ανιψιά της Αυστριακής δεύτερης συζύγου του Κορσικανού στρατηγού, της Αρχιδούκισσας Μαρίας-Λουίζας, την κοντέσσα Ολυμπία φον ουντ ζου Άρκο-Ζίνερμπεργκ.

Ο Ναπολέων παντρεύτηκε τη Μαρία-Λουίζα το 1810 ώστε να έχει σύμμαχο στον πόλεμο κατά της Βρετανίας και της Ρωσίας. Και δύο αιώνες μετά οι απόγονοί τους ενώνονται με τα δεσμά του γάμου, κάτι που και οι δύο λένε ότι είναι εντελώς συμπτωματικό παρά το γεγονός ότι τους συνδέουν μακρινοί οικογενειακοί δεσμοί.

Ο Ζαν Κριστόφ έκανε πρόταση στην κοντέσσα Ολυμπία με ένα διαμάντι 40 καρατίων το οποίο ανήκε στο στέμμα της συζύγου του Ναπολέοντα Γ’. Με αυτόν τον γάμο θα ενωθούν και πάλι η γαλλική αυτοκρατορία με τον Οίκο των Αψβούργων.

Η τελετή θα γίνει τον Οκτώβριο του 2019 ενώ και οι δύο λένε ότι η σχέση τους ήταν έρωτας και όχι βασισμένη σε πολιτικές φιλοδοξίες.

Ο Ζαν Κριστόφ είπε: “Είναι μια ιστορία έρωτα παρά μία επανάληψη της ιστορίας. Όταν συνάντησα την Ολυμπία χάθηκα στο βλέμμα της, δεν ήξερα το οικογενειακό της δέντρο. Μετά γελάσαμε με την ιστορική σύμπτωση”.

Σύμφωνα με τους The Times, ο Ζαν Κριστόφ Ναπολέων Βοναπάρτης, για τους υποστηρικτές του κινήματος του βοναπαρτισμού, είναι ένας σύγχρονος Γάλλος ήρωας,σε μία χώρα που χάνει την πίστη της στους σύγχρονους πολιτικούς. Μάλιστα, οι υποστηρικτές του πιστεύουν ότι η ένωση αυτή να φέρει τον Βοναπάρτη στο επίκεντρο ώστε να διαδραματίσει έναν ρόλο επιρροής στις δημόσιες σχέσεις.

Οι φωτό από την Daily Mail:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ