Νικητής… η αποχή στις προεδρικές εκλογές της Βόρειας Μακεδονίας – Προηγείται ο υποψήφιος που στηρίζει ο Ζάεφ

Ο υποψήφιος του κυβερνητικού συνασπισμού στις προεδρικές εκλογές, Στέβο Πεντάροφσκι προηγείται με πολύ μικρή διαφορά της υποψήφιας του αντιπολιτευόμενου κόμματος VMRO-DPMNE, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώνει η Εθνική Εκλογική Επιτροπή της χώρας.

Με καταμετρημένο το 70% των ψήφων, ο Στέβο Πεντάροφσκι συγκεντρώνει ποσοστό 42,6%, ενώ η Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα αποσπά το 41,4% των ψήφων. Ο τρίτος υποψήφιος, Μπλέριμ Ρέκα, ο οποίος στηρίζεται από δύο αλβανικά κόμματα της αντιπολίτευσης (“Συμμαχία για τους Αλβανούς” και “BESA”) συγκεντρώνει ποσοστό 11,8%.

Την Κυριακή διεξήχθη στη Βόρεια Μακεδονία ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών, ενώ ο δεύτερος γύρος, στον οποίο, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα συμμετάσχουν ο 56χρονος Στέβο Πεντάροφσκι και η 65χρονη Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα θα διεξαχθεί στις 5 Μαΐου.

Για να θεωρηθούν έγκυρες οι προεδρικές εκλογές, πρέπει το ποσοστό συμμετοχής στον δεύτερο γύρο να ξεπεράσει το 40%, Σε διαφορετική περίπτωση, οι εκλογές θα ακυρωθούν και θα προκηρυχθούν νέες. Στον σημερινό πρώτο γύρο, το ποσοστό συμμετοχής ανήλθε περίπου στο 42%.Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ