Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες Ελλήνων από την καταστροφή στην Παναγία των Παρισίων -ΒΙΝΤΕΟ

Για εννέα ώρες έδιναν μάχη με τις φλόγες οι πυροσβέστες προκειμένου να αποτρέψουν την ολοσχερή καταστροφή της Παναγίας των Παρισίων. Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες των Ελλήνων που έζησαν τον πύρινο εφιάλτη και περιγράφουν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου τις δραματικές στιγμές.

Η Αριάνα Τερζάκη, κάτοικος Παρισιού, βγήκε από το κατάστημά της και με το κινητό της κατέγραψε τις στιγμές. “η φωτιά είναι τεράστια, η αστυνομάι έχει περικυκλώσει και δεν αφήνει τον κόσμο αν περάσει. Πανικός. Όπως μένω απέναντι κατευθυνόμαστε για να δούμε τι συμβαίνει. Η κατάσταση που επικρατούσε ήταν η κατάσταση πανικού. Ο κόσμος έκλαιγε και παρακολουθούσε την εκκλησία να φλέγεται χωρίς να μπορεί να κάνει οτιδήποτε είπε μεταξύ άλλων.

Επίσης, ο Γιώργος Λιαπάκης που κάνει διακοπές με τη σύζυγό του κατέγραψε τη στιγμή που η Αστυνομία ζήτησε την εκκένωση της περιοχής, ενώ λίγες ώρες πριν βρισκόταν στον Καθεδρικό Ναό.

Ο Γιάννης Δημητριάδης. γιατρός και κάτοικος Παρισιού τόνισε ότι οι εικόνες χιλιάδων Γάλλων να ψάλουν ύμνους και να προσεύχονται για τη διάσωση του ναού θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη του.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ