Ερντογάν: Πάνω από 30.000 «γκιουλενιστές» βρίσκονται στη φυλακή

Πάνω από 30.000 άνθρωποι βρίσκονται στη φυλακή για φερόμενες διασυνδέσεις τους με το δίκτυο FETO του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ως ενορχηστρωτή του αποτυχημένου πραξικοπήματος του 2016, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η τουρκική κυβέρνηση θα συνεχίσει να εργάζεται αδιάκοπα «μέχρις ότου ελευθερώσουμε τελείως το έθνος μας από αυτή την μοχθηρία», τόνισε ο Ερντογάν στην Άγκυρα αναφερόμενος στο δίκτυο Γκιουλέν.

Ο μουσουλμάνος ιεροκήρυκας αρνείται κάθε εμπλοκή του με την απόπειρα πραξικοπήματος.

Μιλώντας στην 174η επέτειο ίδρυσης της αστυνομίας της χώρας, μπροστά από το αρχηγείο των ειδικών αστυνομικών δυνάμεων που βομβαρδίστηκε την νύχτα της 15ης Ιουλίου 2016, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι οι αρχές απέχουν πολύ από το να «εκκαθαρίσουν» πλήρως τους κρατικούς θεσμούς από την «ύπουλη συμμορία».

Ο Ερντογάν ανέφερε ότι 30.559 άνθρωποι βρίσκονται στη φυλακή για φερόμενες διασυνδέσεις τους με το δίκτυο Γκιουλέν, εκ των οποίων 20.226 άτομα έχουν καταδικαστεί με κατηγορίες που συνδέονται με την απόπειρα πραξικοπήματος.

Οι διώξεις εναντίον εκείνων που οι αρχές υποπτεύονται για διασυνδέσεις με το FETO συνεχίζονται μέχρι σήμερα, με χθες Τρίτη να εκδίδονται εντάλματα σύλληψης εναντίον 442 υπόπτων σε 10 επαρχίες. Από αυτούς 263 συνελήφθησαν.

Ο Τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε ότι περισσότεροι από 31.000 άνθρωποι έχουν αποταχθεί από την αστυνομία, 15.000 από τις ένοπλες δυνάμεις και 4.000 από το δικαστικό σύστημα.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ