Νέα πρόκληση από Ερντογάν: Προανήγγειλε αρχιτεκτονικές “παρεμβάσεις” στην Αγία Σοφία – ΒΙΝΤΕΟ

Αρχιτεκτονικές εργασίες στην Αγία Σοφία προανήγγειλε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε σημερινή συνέντευξή του ενόψει των αυριανών δημοτικών εκλογών στη χώρα.

Όπως μετέδωσε η Στεφανία Μουρελάτου από την Κωνσταντινούπολη, ”αύριο ο Τούρκος Πολίτης δεν θα ψηφίσει τον δήμαρχο που θα κρατήσει την πόλη του καθαρή και θα κάνει έργα. Το διακύβευμα είναι εξόχως πολιτικό, εάν η οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα θα αμφισβητήσει και το εκλογικό ανίκητο του Ερντογάν και την πολιτική του αυτοδυναμία που σημειώνεται τα τελευταία 17 χρόνια.

Τα πόσο σημαντικά είναι τα αυριανά αποτελέσματα, το βλέπουμε στις κινήσεις του Τούρκου Προέδρου. Σε κάθε γωνιά της Κωνσταντινούπολης υπάρχει η αφίσα του και σε δεύτερο πλάνο η αφίσα του υποψηφίου του. Σε ενάμιση μήνα θέλησε να κάνει περισσότερες από 80 πολιτικές συγκεντρώσεις.

Η ρητορική του στοχεύει ευθέως στα εθνικά θέματα. Είδαμε πως έριξε στην προεκλογική αρένα τον αναθεωρητισμό της Τουρκίας για το Αιγαίο αλλά και την Αγία Σοφία. Πριν από λίγα λεπτά έδωσε συνέντευξη όπου είπε ότι θα κάνει κάποιες αρχιτεκτονικές εργασίες μέσα στην Αγία Σοφία, θα την ονομάσει τζαμί για να μπορούν να μπουν οι Τούρκοι πολίτες χωρίς εισιτήριο και σε δεύτερο χρόνο θα εξετάσει το θέμα της προσευχής.

Ωστόσο τα οικονομικά, τον υψηλό πληθωρισμό, την κατρακύλα της λίρας επιλέγει να τα βάζει κάτω από το χαλί και να τα παρουσιάζει ως κρίση που πυροδοτούν οι ξένες δυνάμεις”.

Νέες προκλήσεις για την Αγιά Σοφιά και το Αιγαίο από τον Τούρκο Πρόεδρο, η ισχύς του οποίου τίθεται υπό αμφισβήτηση. Τι δείχνουν τα προγνωστικά.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: ΑΝΤ1

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ