Νέες απειλές από την Τουρκία για το Αιγαίο, την Κύπρο και τους “8”

Πέντε ώρες κράτησε η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ υπό την προεδρία του προέδρου της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και επανεπιβεβαίωσε ότι η χώρα θα διατηρήσει τη στάση της σε ότι αφορά την Συρία.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας (ΣΕΑ) επαναλαμβάνει «με έντονο τρόπο» ότι λαμβάνει όλα τα μέτρα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων της Τουρκίας.

«Υπογραμμίστηκε με έντονο τρόπο ότι οι εξελίξεις στην Κύπρο, την Ανατολική Μεσόγειο, το Αιγαίο και τον Εύξεινο Πόντο παρακολουθούνται στενά και θα συνεχιστούν να λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων και συμφερόντων μας, που απορρέουν από διεθνείς συμφωνίες», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, στέλνει μήνυμα στις χώρες όπου έχουν βρει καταφύγιο «μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων».

«Τονίστηκε ότι είναι απαράδεκτο ορισμένες χώρες να μην εκδίδουν μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων που έχουν διαφύγει σε αυτές. Το αίτημα για την έκδοσή τους βασίζεται στο διεθνές δίκαιο και τις υπογραφείσες συμφωνίες», προστίθεται στην ανακοίνωση κάνοντας έμμεση αναφορά στους οκτώ στρατιωτικούς που κατέφυγαν στην Ελλάδα.Πηγή: Anadolu

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ