Βλέπει παντού εχθρούς ο Ερντογάν – Τι δήλωσε για Αιγαίο, Κύπρο και Ανατολική Μεσόγειο

«Πίσω από τα τετελεσμένα στην Κύπρο, την ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο κρύβονται οι υπολογισμοί τους για την Τουρκία», είπε σήμερα από το Ερζουρούμ ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε και πάλι ότι όλοι έχουν στοχοποιήσει την Τουρκία.

«Δώσαμε ένα μάθημα σε όσους νόμιζαν ότι θα μας θάψουν σε αυτά τα εδάφη, μάζεψαν τα πράγματά τους και έφυγαν αλλά τα βλέμματά τους έμειναν εδώ. Δεν σταμάτησαν να κάνουν τους δικούς τους υπολογισμούς για την πατρίδα και το έθνος μας», ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος προσθέτοντας ότι «πότε Αρμένιοι τρομοκράτες, πότε τρομοκράτες που επιδιώκουν το διαμελισμό της χώρας, πότε ανεπαρκείς πολιτικοί, πότε με απειλές κατά της οικονομίας μας, προσπάθησαν κατά καιρούς να διαταράξουν την ενότητα και την ανεξαρτησία του τουρκικού έθνους».

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι ο στόχος τους είναι πάντα ο ίδιος, να γονατίσουν την Τουρκία και τον τουρκικό λαό. «Δόξα τω Θεώ. δεν το πέτυχαν», ανέφερε προσθέτοντας ότι όλους αυτούς η Τουρκία τους έθαψε στους λάκκους που οι ίδιοι έσκαψαν και θα συνεχίζουν να τους θάβουν. «Ποτέ δεν θα μας διαμελίσουν, ποτέ δεν θα κατατεμαχίσουν την πατρίδα μας», ανέφερε.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι πίσω από τα τετελεσμένα στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, δεν είναι η Συρία, αλλά κάποιοι άλλοι που έχουν σχέδια κατά της Τουρκίας, και το ίδιο ισχύει και πίσω από τα τετελεσμένα στα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράκ, την Κύπρο, την ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Την ίδια ώρα, ο Τούρκος πρόεδρος, αναφερόμενος στην Συρία και την ζώνη ασφαλείας που θέλει να δημιουργήσει διακαώς εκεί, προσπάθησε να ερμηνεύσει με έναν διαφορετικό τρόπο την συνθήκη των Αδάνων του 1998 μεταξύ Άγκυρας και Δαμασκού, υποστηρίζοντας ότι η συμφωνία αυτή δίνει το δικαίωμα στην Τουρκία να δράσει μονομερώς και να δημιουργήσει μία ζώνη ασφαλείας στα βόρεια της Συρίας, αν οι υποσχέσεις της κυβέρνησης Άσαντ δεν τηρηθούν.

«H Τουρκία προσδοκά η ζώνη ασφαλείας να δημιουργηθεί μέσα στους επόμενους μήνες στην βόρεια Συρία. Η διεθνής συμμαχία δεν μπορεί να το κάνει, η Τουρκία είναι η μόνη δύναμη για να το κάνει», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν, που εμφανίστηκε αποφασισμένος να προχωρήσει στα σχέδιά του για την στρατιωτική ζώνη, αν δεν τηρήσουν κάποιοι τις υποσχέσεις τους.Πηγή: sigmalive.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ