Σύμβουλος Τραμπ για δολοφονία Κασόγκι: Δεν άκουσα την ηχητική καταγραφή του φόνου- Δεν μιλάω αραβικά

«Όχι, δεν την έχω ακούσει», απάντησε ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Μπόλτον ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για την ηχητική καταγραφή του φόνου του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι μέσα στο προξενείο του βασιλείου στην Κωνσταντινούπολη επειδή δεν μιλάει αραβικά.

«Γιατί θεωρείτε ότι όφειλα να την ακούσω; Τι νομίζετε ότι θα μπορούσα να μάθω ακούγοντάς τη;», απαίτησε να μάθει ο κορυφαίος σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

Όταν πιέστηκε να δώσει περισσότερες εξηγήσεις, ο Μπόλτον επικαλέστηκε το εμπόδιο της γλώσσας. «Δεν μιλάω αραβικά», «κι αφού δεν καταλαβαίνω αραβικά, σε τι θα με ωφελούσε το να το ακούσω;», πέταξε, αναφερόμενος στο ηχητικό αρχείο.

«Άνθρωποι που μιλούν αραβικά άκουσαν την καταγραφή και μας μετέφεραν την ουσία», απάντησε, εξηγώντας ότι αυτή η «ουσία» ήταν κάτι που ελήφθη υπόψη στην απόφαση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να επαναβεβαιώσει τη συμμαχία των ΗΠΑ με τη Σαουδική Αραβία, μολονότι είναι πιθανό ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν να ήταν ενήμερος — ή να διέταξε — τη δολοφονία του Κασόγκι.

Ο ίδιος ο δισεκατομμυριούχος δήλωσε επίσης ότι «δεν θέλει» να ακούσει την καταγραφή του φόνου του δημοσιογράφου.

Την περασμένη εβδομάδα, ο επικεφαλής της διπλωματίας της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε χαρακτηρίσει το περιεχόμενο του αρχείου «αληθινά φρικιαστικό» και είχε προσθέσει πως «αν το ακούσετε, θα καταλάβετε πως επρόκειτο για φόνο εκ προμελέτης». Ο Τούρκος ΥΠΕΞ έκανε τη δήλωση αυτή κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Ουάσινγκτον.

Στην καταγραφή ακούγεται «ένας ιατροδικαστικός», μέλος της ομάδας των εκτελεστών, που φαίνεται πως «του αρέσει να κόβει κόσμο κομματάκια», καθώς «δίνει συμβουλές στους άλλους ενώ έκανε τη δουλειά», είχε προσθέσει ο Τσαβούσογλου.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ