Τραμπ: Το Ιράν θα γίνει «εξυπνότερο» και θα θελήσει να διαπραγματευθεί μια νέα, «αληθινή» συμφωνία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προέβλεψε την Παρασκευή ότι το Ιράν εντέλει θα διαπραγματευθεί μια νέα συμφωνία με την Ουάσινγκτον, που θα επιτρέψει στη χώρα αυτή να «ευημερήσει».

Ο Ρεπουμπλικάνος περιέγραφε με τον χαρακτηρισμό «φρικτή» τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν που είχε συναφθεί το 2015, από την οποία απέσυρε τη χώρα του νωρίτερα φέτος.

«Θα θέσουμε σε εφαρμογή τις σκληρότερες κυρώσεις που έχουν επιβληθεί ποτέ σε βάρος αυτού του βάρβαρου ιρανικού καθεστώτος», διεμήνυσε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στην Ιντιάνα, ενώ απομένουν πλέον λίγα εικοσιτετράωρα πριν οι αμερικανικές κυρώσεις που είχαν αρθεί βάσει του Κοινού Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης (ΚΟΣΔ) τεθούν ξανά σε εφαρμογή σε βάρος της Τεχεράνης.

«Και, κάποια στιγμή, θα γίνουν πολύ πιο έξυπνοι και θα θελήσουν να ξανάρθουν και να διαπραγματευτούν μια αληθινή συμφωνία, μια δίκαιη συμφωνία, μια συμφωνία που θα τους επιτρέψει να ευημερήσουν. Θέλουμε να ευημερήσουν», συμπλήρωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ